Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tražio samo superlative

Kakve pohvale brazilskog izbornika: Biranim riječima objasnio zašto je izabrao Hrvatsku za suparnika

Izbornik Brazila Tite tražio je superlative s kojima bi opisao kvalitetu Hrvatske uoči sutrašnjeg dvoboja u Liverpoolu.

Izbornik Brazila Tite (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik Brazila odradio je konferenciju za novinare uoči utakmice Brazil - Hrvatska u nedjelje u Liverpoolu, na kojoj je najviše govorio o svojoj momčadi, ne toliko o sutrašnjoj utakmici. U samoj završnici presice stiglo je pitanje "zašto ste se odlučili za Hrvatsku kao suparnika?", a izbornik Tite dao je zanimljiv odgovor.

"Jer je to momčad koja ima veliku kvalitetu i sjajno su tehnički potkovani. Igraju na visokom nivou i snažni su u svim segmentima igre. Omogućit će nam da vidimo gdje smo. U razgovoru s igračima složili smo se da će Hrvatska donijeti visoku kvalitetu igre koja nam je potrebna u pripremi za Svjetsko prvenstvo. Imaju veliki broj sjajnih igrača poput Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića, Brozovića...", rekao je Tite.

Za sutrašnji dvoboj Tite vjerojatno neće moći računati na Neymara, koji se i dalje nije 100% oporavio od operacije stopala, kao ni Douglasa Costu i Augusta. Prema onome što je Tite uigravao na posljednjem treningu, napad Brazila u nedjelju će predvoditi Willian, Coutinho i Gabriel Jesus.

"Neymar će započeti utakmicu na klupi jer je još uvijek u procesu oporavka od operacije, ali će ući u drugom dijelu utakmice jer ga želimo isprobati, kao što želimo isprobati i sve ostale igrače".

Zanimljivo, u utakmici protiv Hrvatske kapetansku traku će ponijeti 21-godišnji Gabriel Jesus i time će postati najmlađi kapetan u redovima peterostrukih svjetskih prvaka. Do sada je taj rekord držao Martim da Silveira koji je postao kapetan sa 21 godinu i devet mjeseci, sedam mjeseci više nego što sada ima napadač Cityja.

"Bio sam jako iznenađen, ali odluku izbornika sam prihvatio mirno. Znam što mi je činiti na terenu. Moram preuzeti odgovornost, nije lako ali spreman sam," poručio je mladi napadač.

Jesus je prokomentirao i snagu hrvatske vrste.

"Svaka utakmica je teška. Uvijek je tako i s Hrvatskom neće biti drugačije. Hrvatska ima odlične igrače koji igraju u velikim klubovima. Proučili smo njihovu igru i siguran sam kako ćemo pobijediti."

S druge strane Hrvatska bi trebala zaigrati bez Marija Mandžukića u napadu, nakon što je napadač Juventusa propustio trening zbog misteriozne ozljede.

Rebić i Perišić bit će krilni igrači, dok bi iza njih trebao igrati Luka Modrić. I dalje je upitan start Ivana Rakitića zbog ozljede, a ukoliko ne bude mogao od 1. će minute uskočiti Marcelo Brozović.

Utakmica Hrvatska - Brazil na rasporedu je od 16 sati na stadionu Anfield.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider