Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prebacili prošlu za 200 tisuća

Rekordna sezona HNL-a: Sjajni prosjeci velike četvorke, par stotina tisuća gledatelja od magičnog milijuna

Iza nas je rekordna sezona po posjećenosti Supersport HNL-a

Sezona Supersport HNL-a je konačno gotova, a u podcastu Utakmicu po utakmicu istaknuli su kako je vrlo neizvjesna borbe za naslov, koja je trajala veći dio sezone, bila razlog za rekordnu posjećenost stadiona u domaćoj ligi.

"Dotaknimo se malo posjete“, otvorio je Ivan Ljubić.

"Hajduk je u onih 16 domaćih utakmica s publikom imao prosjek 21231 navijača po utakmici, Dinamo 9013, što je super za Modre, Rijeka 6406, također fenomenalna brojka, 75 posto posjećenosti stadiona. Osijek 7417, također jako lijepo. Slijedi Istra s 2603 na domaćem terenu, odnosno Varaždin s 2968. Slaven Belupo 1279, Lokomotiva 1624, Gorica 1829 i Rudeš 1143. Mnogi rekordi su se rušili“, rekao je Ivan Ljubić.

"Prvi put u povijesti HNL-a da smo prebacili prosječnu brojku od 5000 gledatelja po utakmica. Nismo prebacili ukupno milijun gledatelja ove sezone, ali smo jako blizu. Oko 200 tisuća gledatelja ukupno više nego prošle sezone“, podvukao je Igor Ćurković.

Sve o ovom detalju, ali i ostalim zanimljivostima iz posljednjeg kola Supersport HNL-a u sezoni 2023/24. pogledajte u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu:


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL