Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izvrsna izdanja

Hrvatski broj jedan odradio sjajnu jesen u Ligi prvaka: Krenuli su neuvjerljivo, a završili prvi u skupini

Ivo Grbić je branio na svih šest utakmica svog Lillea u grupnoj fazi Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo mjesto u skupini G Lige prvaka osvojio je aktualni francuski prvak Lille, a jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh bio je hrvatski reprezentativac Ivo Grbić, koji je u ovaj klub došao ljetos na posudbu iz Atletico Madrida u potrazi za minutažom.

U društvu Red Bull Salzburga, Seville i Wolfsburga Francuzi su osvojili 11 bodova ostvarivši tri pobjede, dva remija i jedan poraz.

Samo četiri pogotka su primili u šest kola grupne faze, za što velike zasluge pripadaju 25-godišnjem Splićaninu. Od svojeg stadiona Pierre-Mauroy Grbić i društvo stvorili su neosvojivu utvrdu, ne primivši niti jedan pogodak na domaćim susretima.

Lille je skupinu otvorio domaćim remijem protiv Wolfsburga (0:0), zatim su u gostima poraženi kod Red Bull Salzburga (2:1) i onda opet kod kuće odigrali 0:0, ovaj put protiv Seville. Na polovici natjecanja situacija je bila daleko od obećavajuće, sa samo dva osvojena boda perspektiva nije bila blistava. Međutim, u studenom i prosincu se dogodila rapsodija, ostvarili su tri pobjede i uzeli svih devet bodova. Prvo su u gostima sredili Sevillu (rezultat je bio 1:2), zatim se kod kuće revanširali Red Bull Salzburgu (1:0) i onda sinoć kao gosti zapečatili prvo mjesto, svladavši Wolfsburg u gostima (1:3).

Svo to vrijeme Grbić je branio zbilja odlično, a njegovu formu prepoznao je i izbornik Zlatko Dalić koji ga je za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo promovirao u reprezentativnu jedinicu.

Paralelno s neuvjerljivim izdanjima Dominika Livakovića, rastao je Ivo Grbić i Dalić je u finišu kvalifikacija donio hrabru, ali nadasve logičnu odluku.

U svakom slučaju, za hrvatsku reprezentaciju lijepa je spoznaja da ima jednog vratara koji brani dobro i redovito na tako visokoj razini kao što su Liga prvaka i francusko prvenstvo (Ligue 1).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX