Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velšanin odustao, hrvat nije

Ništa od Balea, stiže Santini: Bogati kineski klub doveo hrvatskog napadača

Hrvatski napadač ima novi klub.

Ivan Santini (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski napadač Ivan Santini novi je igrač kineskog Jiangsu Suninga. Stasiti centarfor stiže iz Anderlecheta, kojem će pripasti oko pet milijuna eura odštete.

Suning se spominjao kao novi klub Garetha Balea, ali dolazak Velšanina ipak je propao. 

Santini i brazilski branič Miranda uz Intera povećali su broj stranih igrača u Jiangsuu na pet. Prema pravilima kineske lige, klubovi smiju imati četiri strana igrača, a s obzirom da Talijan Gabriel Paletta uskoro odlazi, Jiangsu je sa Santinijem ispunio kvotu.

Santini je 30-godišnjak s pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a Suning će mu biti 10. klub u karijeri. Nema sumnje da će tamo dobiti i ugovor života.

Počeo je u rodnom Zadru, za koji je igrao u dva navrata, a u Hrvatskoj je nastupao još za zaprešićki Inter. Inozemni nogometni put vodio ga je kroz Salzburg, Ingolstadt, Freiburg, Kortrijk, Standard, Caen i Anderlecht.

Prošle sezone zabio je 16 golova u 39 nastupa za Anderlecht.

Ronaldov izazov (Foto: Screenshot) Koliko zapravo visoko skače Ronaldo? Otkriva to sjajan video usporedbe s "običnim smrtnicima" divider

Ključni dani u Barceloni: Valverde zatražio nova pojačanja, dva igrača blizu odlaska Malcom (Foto: AFP) Rafinha (Foto: AFP) Malcom (Foto: AFP) +1 Ernesto Valverde (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider