Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva zvijer!

Koliko zapravo visoko skače Ronaldo? Otkriva to sjajan video usporedbe s "običnim smrtnicima"

Nije tajna da je Ronaldo prava zvijer, a zanimljiv eksperiment otkriva kako to izgleda u usporedbi s prosječnim ljudima.

Ronaldov izazov (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Ako ste obrambeni igrač, jedan od najstrašnijih prizora koji možete vidjeti jest Cristiano Ronaldo u svom prepoznatljivom skoku.

Kada Portugalac uhvati zalet i nebeski skoči, malo je toga što obrane mogu napraviti, čemu smo nebrojeno puta svjedočili posljednjih godina.

No koliko zapravo visoko skače Ronaldo? Prema dostupnim podacima, njegov vertikalni odraz iznosi 78 centimetara, sedam više od prosjeka NBA lige. Dodamo li na to visinu od 187 centimetara, dolazimo do okvirne visine od 265 centimetara na kojoj Ronaldo hvata loptu glavom.

Ključni dani u Barceloni: Valverde zatražio nova pojačanja, dva igrača blizu odlaska Malcom (Foto: AFP) Rafinha (Foto: AFP) Malcom (Foto: AFP) +1 Ernesto Valverde (Foto: AFP)

Koliko je to zapravo puno, istražili su dečki s Youtube kanala F2Freestylers. Organizirali su zanimljiv eksperiment na ulicama Londona – postavili su konstrukciju s Ronaldovim likom, s koje je visjela lopta na visini od 265 centimetara od tla do vrha lopte.

Naravno, visina Ronaldova udarca varira i nije isključeno da je nekad manja, a nekad i veća kada baš uhvati zalet, ali za potrebe eksperimenta postavljena je na tu visinu. 

Slučajni prolaznici imali su jednostavan izazov – ako udare loptu glavom, dobivaju 1000 funti nagrade. Kako je to prošlo, pogledajte u priloženom videu. Tek čovjek košarkaške visine, i to uz pomoć opreme slučajnog prolaznika, uspio je zahvatiti loptu na Ronaldovim visinama…

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider