Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
seli se kod drugog velikana

Bomba iz Katalonije: Rakitić prodaje kuću i iduće ljeto napušta Barcelonu?

Ivan Rakitić mogao bi nakon pet godina provedenih u Barceloni napustiti Španjolsku i preseliti u Francusku.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novinar Quique Guasch s radija Catalunya objavio je vijest da Ivan Rakitić prodaje svoju kuću u predgrađu Barcelone, a razlog je transfer u pariški PSG.

Rakitić stigao do kraja svog puta u Barceloni?

"Ivan Rakitić bio je blizu PSG-a prošlog ljeta, no odlučio je ostati u Barceloni. Ovoga puta Rakitić je svjestan da Barcelona neće moći ponuditi jednak iznos kao i PSG, pa je odlučio prihvatiti ponudu pariškog sastava", tvrdi novinar, koji je isto tako otkrio da je Rakitić već upisao djecu u školu francuskog jezika da budu spremna za iduće ljeto.

Odštetna klauzula hrvatskog reprezentativca iznosi 125 milijuna eura, no Barcelona će vjerojatno prihvatiti i manju ponudu. PSG je navodno spreman izdvojiti oko 100 milijuna, od čega oko osam milijuna dobiti hrvatski reprezentativac samo za potpis na ugovor.

Jeste li vidjeli što je sve uspio promašiti Mane? Alisson njega i Lovrena spasio od bijesa navijača Sadio Mane (Foto: AFP) Mohamed Salah (Foto: AFP) Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP)

Hrvatski reprezentativac jedan je od najvažnijih igrača katalonskog diva. Rakitić je u posljednjih godinu dana nakupio veliku minutažu, igra gotovo svaku utakmicu, što je dovoljan pokazatelj koliko znači za igru Ernesta Valverdea. 

No hrvatski reprezentativac ima već 30 godina i logično je da Barcelona razmišlja o njegovu nasljedniku, mlađoj verziji njega. 

PSG-ov Adrien Rabiot dolazi umjesto Rakitića?

Rakitić je navodno kao uvjet prošlog ljeta za ostanak tražio da igra po dekretu u prvoj momčadi, što u katalonskom sastavu ima jedino Lionel Messi. No kako Barcelona već koketira s novim pojačanjima, između ostalog i PSG-ovim Rabiotom, Rakitić je svjestan da mu se situacija do idućeg ljeta može itekako promijeniti. 

Možda je upravo Rabiot, sedam godina mlađi veznjak, rješenje koje traži Barcelona nakon hrvatskog reprezentativca. Vrijeme će dati odgovor na to pitanje.  

Nedugo nakon objave španjolskog novinara, Mundo Deportivo prenosi da se oglasili Barcelone i Ivan Rakitić u vezi s tim i negirali tu informaciju. Međutim, nigdje se za sada ne može vidjeti nijedno priopćenje ili izjava koja potvrđuje tu vijest katalonskog dnevnog lista. 

Čudesna vratarska večer i Neymarov potez zbog kojeg će vratar Zvezde imati noćne more Neymar slavi pogodak (Foto: AFP) Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP) Dembele zabija Tottenhamu (Foto: AFP) +3 Jan Oblak (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider