Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je ''umjetnost''

Jeste li vidjeli što je sve uspio promašiti Mane? Alisson njega i Lovrena spasio od bijesa navijača

Liverpool je na nevjerojatan način prošao u osminu finala Lige prvaka.

Galerija Sadio Mane (Foto: AFP) Mohamed Salah (Foto: AFP) Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP)

Fenomenalnu su utakmicu na Anfieldu odigrali Liverpool i Napoli. Domaćin je slavio s 1:0 i to je bila jedina pobjeda s jedan razlike koja je Redse gurnula na drugo mjesto u skupini i osigurala prolaz u osminu finala Lige prvaka.

Zato je Napoliju toliko trebao taj jedan, samo jedan gol koji bi ga odveo dalje čak i uz poraz 1:2. No nisu uspjeli zabiti, a najveću je priliku propustio Arkadiusz Milik u 92. minuti kada mu je sjajno udarac iz velike blizine obranio Alisson.

Mane i Lovren moraju zahvaliti Alissonu

Nažalost, da je Poljak zabio, veliki bi tragičar bio naš Dejan Lovren, koji je ostavio samog napadača Napolija. Hrvatski reprezentativac ušao je u igru tek nekoliko minuta ranije i bijes navijača još bi se jednom, ovaj put opravdano, srušio na njegovu leđa.

A taj bi bijes podijelio s još jednim mogućim tragičarom, još i većim, kojeg je spasila Alissonova obrana. Sadio Mane istaknuo se nevjerojatnim promašajima o kojima bi se pričalo tjednima da je Liverpool zapeo u grupnoj fazi Lige prvaka.

Čudesna vratarska večer i Neymarov potez zbog kojeg će vratar Zvezde imati noćne more Neymar slavi pogodak (Foto: AFP) Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP) Dembele zabija Tottenhamu (Foto: AFP) +3 Jan Oblak (Foto: AFP)

Domaćin je talijanskom klubu mogao utrpati nekoliko pogodaka, no sam je Ospina kapitulirao pred jednom majstorijom Mohameda Salaha u prvom dijelu utakmice. Sve je drugo obranio ili su mu pomogli domaći nogometašima svojim promašajima.

Prvo je u 77. minuti promašio s pet metara nakon brze akcije i asistencije Robertsona kada je pucao ravno u Ospinu, a deset je minuta kasnije bio u još boljoj prilici. Sam samcat s tri metra promašuje prazan gol jer je vratar Napolija već bio na krivoj nozi. Posljednji od tri nevjerojatna promašaja zbio se u 94. minuti kada je izašao sam pred Ospinu i promašio cijela vrata.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider