Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oblak oduzeo leki pobjedu

Čudesna vratarska večer i Neymarov potez zbog kojeg će vratar Zvezde imati noćne more

Bila je to luda večer u sklopu 6. kola natjecanja po skupinama u Ligi prvaka.

Galerija Neymar slavi pogodak (Foto: AFP) Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP) Dembele zabija Tottenhamu (Foto: AFP) +3 Jan Oblak (Foto: AFP)

U utorak navečer odigrane su posljednje utakmice u skupinama A, B, C i D u Ligi prvaka, a prolaz su na krajnje dramatičan način izborili Tottenham i Liverpool, dok je Atletico Madrid ostao bez prvog mjesta, iako je imao dobru situaciju uoči posljednjeg susreta.

Cillesen izludio igrače Tottenhama

Tottenham je izvukao remi kod Barcelone (1:1) i zahvaljujući PSV-u, koji nije izgubio u Milanu od Intera, izborio prolaz u osminu finala. No, da bi došli do remija i boda, Spursi su najprije morali izgubiti tonu živaca zbog domaćeg vratara Jespera Cillesena, koji radio čuda na golu Barcelone.

Najbolji primjer toga dogodio se u 75. minuti, kada je Lucas Moura pucao glavom sa svega pet metara udaljenosti, a Cillesen stigao zatvoriti s prve na drugu vratnicu i doslovno s gol-linije iščupati loptu iz svoga gola. U konačnici je ipak primio gol, upravo od Lucasa Moure, ali to ne umanjuje činjenicu da je prethodno izludio i Sona i Eriksena.

Jan Oblak uskratio Ivanu Leki najveću pobjedu u karijeri

Čudesnu obranu imao je i Jan Oblak, koji je u 74. minuti spasio Atletico od poraza. Nakon ubacivanja s desne strane Peres je bio neometan u skoku sa svega nekoliko metara od gola, pucao je glavom, no Oblak je akrobatski ukrotio njegov udarac.

Možda i najbolju obranu večeri imao je Alisson Becker, koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade obranio udarac Milika sa svega nekoliko metara od gola. Ubačaj s desne strane preletio je sve, Dejan Lovren zaboravio je na čovjeka iza sebe, a Milik je neometan pucao po golu.

Alisson je čudesno reagirao i spasio Liverpool, lanjskog finalistu Lige prvaka, od ispadanja već u skupini.

Majstorije Neymara i Dembelea

Spomenimo za kraj i jedan pogodak, možda i najlošiju vratarsku reakciju večeri ili pak najbolje "cimanje" jednog napadača. Neymar je u pobjedi PSG-a 4:1 u Beogradu postigao pogodak za 2:0, a pritom je prošao pored trojice igrača domaćeg sastava i prije udarca posložio vratara na pod.

To ne bi bilo ništa čudno da je izašao jedan na jedan s njim pa ga predriblao, ali nije. Neymar je bio na otprilike 14 metara od gola kada je cimnuo kao da će pucati, što je posložilo na pod vratara Crvene zvezde Borjana. Nakon toga Neymar je samo plasirao loptu u prazan dio mreže.

Majstorski potez ili očajna reakcija vratara?

Naravno, nemojmo zaboraviti ni magičan pogodak Ousmanea Dembelea, koji je s polovice terena došao do gola Tottenhama, pritom presprintao jednog i posložio drugog igrača na travnjak, prije nego što je matirao Llorisa. 

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u.

Dinamo sam kreće u izgradnju novog stadiona: Rekordni transfer Olma može pokriti troškove Momčad Dinama na Maksimiru (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Stadion Maksimir (Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider