Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci ipak zabrinuti

Otkriveno što je Barca obećala Rakitiću da ne ode u PSG: To imaju samo Messi i najveće zvijezde

Ivan Rakitić ostao je u Barceloni iako ga je ljetos tražio PSG i nudio mu brda i doline...

Galerija Ivan Rakitić, Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić puca po golu (Foto: AFP) +4 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Ivan Rakitić vratio se iz Zagreba u Barcelonu s ozljedom zadnje lože, koju je zaradio na utakmice Hrvatske i Španjolske u Ligi nacija.

Iako Barcelona to još nije službeno potvrdila, Mundo Deportivo piše da će Rakitić izbivati s terena dva do tri tjedna te da će propustiti sljedeće četiri utakmice Barcelone.

Trebao bi se vratiti na teren za gradski derbi s Espanyolom 8. prosinca. Dok se bude oporavljao od ozljede, najvjerojatnije će ga zamijeniti Arturo Vidal, koji zacijelo želi iskoristiti priliku i primaknuti se udarnoj postavi na duže razdoblje.

U Barceloni zabrinuti zbog Rakitića

U Barceloni su zabrinuti zbog Rakitićeve ozljede. Hrvatski reprezentativac jedan je od najvažnijih igrača katalonskog diva. Rakitić je u posljednjih godinu dana nakupio veliku minutažu, igra gotovo svaku utakmicu.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kad se tomu dodaju i utakmice reprezentacije, logično je da se nakupio umor te da to ostavlja posljedice na njegovo zdravlje. U Barceloni strahuju da bi se u idućem razdoblju situacija s njegovim mišićima i ligamentima dodatno pogoršati.

Zašto Rakitić igra gotovo svaku utakmicu? Jasno, zato što to želi i zato što je iznimno važan igrač Barcelone. Slična situacija kao i s Lionelom Messijem koji već godinama lovi razno-rane rekorde i nerado propušta bilo koju utakmicu, iako je jasno da bi bilo svrsishodnije i za njega i za momčad da dozira nastupe.

Otkriveno što je Barca obećala Rakitiću

Katalonski Sport otkriva zašto se može očekivati da će Rakitić i ubuduće jako puno igrati i zašto ga Ernesto Valverde neće smjeti odmarati ili možda izbaciti iz postave bez njegova pristanka. Naime, Sport tvrdi da je Rakitić ljetos postigao usmeni dogovor s čelnicima kluba i trenerom da će biti u prvoj momčadi gotovo po dekretu, čak i ako ne bude u nekoj bajnoj formi.

Rakitić slavi pogodak s Messijem (Foto: AFP) Rakitić slavi pogodak s Messijem (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Poznato je da PSG nakon Svjetskog prvenstva želio dovesti Rakitića na Park prinčeva. Navodno je ponudio Barceloni čak 90 milijuna eura, ali Katalonci su odbili tu ponudu. Iako su Parižani nudili Rakitiću brda i doline, a Barci veliku odštetu, hrvatski veznjak ipak je ostao na Camp Nouu.

To imaju samo najveće zvijezde

Rakitić je navodno pristao ostati u Barceloni uz dva uvjeta: dogledno povećanje plaće i garanciju da će ostati u prvoj momčadi. Budući da je Barcelona dovela nove zvijezde i da tek namjerava dovesti još neke velike zvijezde, hrvatski reprezentativac je znao da postoji mogućnost da mu ozbiljnije smanje minutažu.

Jer u nogometu se nikad ne zna, situacija se brzo mijenja. U takvoj konkurenciji mali pad forme može značiti i odlazak na klupu. Garanciju da će igrati po dekretu imaju samo zvijezde iz prvog Barcinog ešalona na čelu s Messijem. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider