Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki gospodin

Tihi heroj El Clasica: ''Messi može biti miran, a meni je žao Luke Modrića''

Ivan Rakitić bio je jedan od najboljih igrača Barcelone u El Clasicu.

Ivan Rakitić i Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je ostala na prvom mjestu La Lige nakon najveće utakmice u španjolskom prvenstvu. Na Camp Nouu pregažen je najveći rival Rel Madrid s nevjerojatnih 5:1. Igrač utakmice bio je Luis Suarez, koji je postigao hat-trick, no bilo je tu još nekoliko heroja domaćih navijača.

Jedan od njih zasigurno je Ivan Rakitić, koji je s Busquetsom i Arthurom dominirao na sredini terena te nadigrao Realov vezni red Modrić – Kroos – Casemiro. Ivan je u prvih 45 minuta imao čak 43 uspješna dodavanja od 43 pokušaja.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, od prve minute. U drugom poluvremenu stvorili su nam probleme, no ostali smo ujedinjeni, bili superiorni te zasluženo pobijedili", rekao je Rakitić, koji je podijelio nekoliko fenomenalnih lopti u akcijama koje su prethodile golovima.

Vodeća momčad španjolskog prvenstva igrajući bez ozlijeđenog kapetana Lionela Messija, uvjerljivim je trijumfom gurnula Real Madrid na deveto mjesto u prvenstvu i tako produbila tešku krizu Madriđana koji su ostali bez trenera.

"Osobno mi je žao zbog Luke, mog velikog prijatelja. No draže mi je govoriti o svojoj ekipi, kakvi smo mi i naši navijači. Ne možemo procjenjivati kako je njima, mogu samo reći da smo mi u Barceloni presretni", rekao je.

Messi, ne brini se

"Suarez je zabio tri vitalna gola“, napomenuo je Rakitić nakon druge utakmice zaredom u kojoj se nije primijetio izostanak najboljeg strijelca Lionela Messija.

"Želimo da se Messi što prije oporavi, no neka bude miran jer se stvari perfektno odvijaju. Odigrali smo veliku utakmicu, imali jasne ideje te na kraju ostvarili uvjerljiv rezultat", izjavio je Rakitić.

Barcelona je na poluvremenu vodila s 2:0, no Real Madrid smanjio je u 50. minuti na 2:1, a tada propustio dvije prilike za izjednačenje. Modrić je pogodio stativu u 56. minuti.

"Marcelo je zabio kada nismo bili dobro posloženi, a nakon tih 2:1 imali su prilike. Modrićev udarac mogao je promijeniti tijek utakmice, ali pogodio je stativu. No zatim smo uložili puno truda te dobro odigrali. Naš gol za 3:1 unio nam je mirnoću", napomenuo je Rakitić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider