Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mihaljeviću 45 minuta

Hrvatski reprezentativni dvojac debitirao za europske velikane – Bayern i Milan!

U susretu Bayerna i Milana vidjeli smo debi unuka odnosno sina legendanih igrača Milana, ali i dvojice Hrvata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši minhenskog Bayerna upisali su drugu uzastopnu pobjedu u sklopu priprema za novu sezonu. Nakon poraza od Arsenala te uvjerljive pobjede protiv Real Madrida Bayern je minimalno slavio protiv protiv Milana. Strijelac jedinog pogotka bio je Leon Goretzka u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Susret je obilježio i debi Daniela Maldinija, unuka Cesarea Maldinija, odnosno sina jednog od najomiljenijih igrača u klupskoj povijesti Milana – Paola Maldinija. On je dobio punih sat vremena na travnjaku te je sredinom prvog poluvremena bio na pragu zabijanja pogotka za vodstvo.

Daniel Maldini (Foto: AFP) Kakav dan za obitelj Maldini: Debitirao sin legende, 34 godine nakon voljenog Paola divider

Osim njega na susretu su debitirala i dvojica mladih hrvatskih nogometaša – Ivan Mihaljević i Antonio Mionić.

Mihaljević je 18-godišnji hrvatski stoper Bayerna, koji je dobio cijelo drugo poluvrijeme u momčadi Nike Kovača. On je rođen u Münchenu, prošao je omladinski pogon Unterhachinga prije nego što ga je prošlog ljeta pod svoje uzeo Bayern. Dva je puta nastupio za Hrvatsku u susretima do 19 godina, a ovo mu je bio debi za prvu momčad Bayerna.

Zanimljivo, mladić je u juniorskim utakmicama, točnije njih 61, kao stoper postigao čak devet pogodaka. Visok je 191 centimetar, pa možemo i pretpostaviti na koji je način zabio većinu, a možda čak i sve.

Luka Modrić protiv Bayerna (Foto: AFP) Kovačev Bayern uvjerljivo slavio protiv Reala: Hazard debitirao sa zanimljivim brojem na leđima divider

Antonio Mionić (18) igra na poziciji centralnog veznog, a u Milan je stigao iz Istre u siječnju 2017. godine. Do sada je sveukupno nastupio u 31 utakmici u ligama do 17 i do 19 godina te je postigao svega jedan pogodak, bez asistencija. Tako barem bilježi ugledni Transfermarkt.

Do sada je nastupio na četiri utakmice hrvatske reprezentacije do 17 godina.

I njemu je, kao i Mihaljeviću, ovo bio debi u dresu Milana, u koji se nakon niza godina vratio legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban, te zajedno s Paolom Maldinijem pokreće novu eru slavnog talijanskog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider