Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pojačanje se ozlijedilo

Kakav dan za obitelj Maldini: Debitirao sin legende, 34 godine nakon voljenog Paola

Nogometaši Milana upisali su poraz od Bayerna, ali on je ostao u sjeni debija mladog Daniela Maldinija i ozljede Thea Hernandeza.

Daniel Maldini (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Kansas Cityju noćas je odigrana prijateljska utakmica u sklopu International Champions Cupa između Bayerna našeg Nike Kovača i Milana. Bavarski div slavio je s minimalnih 1:0 zahvaljujući pogotku Goretzke u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Daniel Maldini (17), unuk odnosno sin dvojice legendi Milana (Cesarea i Paola), zaigrao je od prve minute u momčadi Rossonera te je na travnjaku proveo sat vremena prije nego što ga je trener Marco Giampaolo povukao iz igre. Maldini je nastupio na svojoj prirodnoj poziciji, odmah iza napadača, te je u prvom dijelu bio jako blizu pogotka, no njegov udarac prozujao je malo iznad vratnice.

Glasnogovornica Zvezde postaje prava senzacija, a trener je na mukama Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) +6 Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda)

Daniel Maldini treća je generacija nogometaša koja je nastupila za prvu momčad Milana. Prije njega debitirao je djed Cesare 1954. godine, a u nešto novijoj povijesti, 1985., isto je pošlo za nogom i njegovu ocu Paolu. U susretu protiv Bayerna nastupio je s brojem 98 na leđima.

Daniel je rođen 11. listopada 2001. godine, a lani je nastupao u juniorskoj momčadi. U 23 nastupa u Primaveri 1 postigao je osam pogodaka i upisao jednu asistenciju.

BAYERN – MILAN 1:0

Spomenimo i da se na susretu vjerojatno teže ozlijedio Theo Hernandez, francuski reprezentativac koji je stigao iz Real Madrida za 18 milijuna eura. Loša je to vijest za Milan, koji je njegovim dolaskom konačno htio pojačati najtanji dio svoje momčadi – poziciju lijevog beka.

Prema prvim informacijama, gležanj koji je ozlijedio nije slomljen, ali se i dalje čekaju nalazi magneta kako bi se utvrdila težina ozljede, odnosno vrijeme izbivanja s travnjaka.

Marco Asensio (Foto: AFP) Teška ozljeda Realove zvijezde šokirala Zidanea: ''Potreseni smo, ovo je najgori dan za nas'' divider

Cristiano Ronaldo skače na policajca (Screenshot) Cristiano Ronaldo opasno se poigrava: Policajci nasrnuli na navijača, a on na njih divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider