Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez pobjede u rusiju

Island ponovno pokazao sve svoje slabosti: Prokockali dva gola prednosti u 20 minuta

Islandska nogometna reprezentacija nije uspjela pobijediti Ganu u posljednjoj provjeri prije odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Detalj s utakmice Island - Gana (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Islanda odradili su posljednju provjeru prije odlaska u Rusiju na Svjetsko prvenstvo. Posljednji suparnik Hrvatske u skupini D remizirao (2:2) je pred svojim navijačima protiv afričke reprezentacije Gane, koja im je poslužila kao proba za susret s Nigerijom. 

Islanđani su nakon 40 minuta prvog poluvremena imali vodstvo 2:0, no onda su u razmaku od 66. do 87. minute sve prosuli. Arnason u 6. i Finnbogason u 40. minuti bili su strijelci za Island, dok su remi Gani donijeli Kasim i Thomas.

Island je bio bolji tijekom većeg dijela utakmice, no kvaliteta nogometa obiju reprezentacija zaista nije bila na zavidnoj razini. O ovakim Islandom i onakvom Nigerijom koju smo gledali u posljednjih tjedana dana Vatreni zaista ne bi trebali imati problema na Svjetskom prvenstvu. Podsjetimo, Hrvatska i Nigerija igraju 16. lipnja u susretu 1. kola skupine, dok Hrvatska i Island zatvaraju natjecanje u našoj grupi susretom 26. lipnja.

Island u Rusiju odlazi s porazom od Norveške i remijem protiv Gane, dok Nigerija na Mundijal stiže porazima od Engleske i Češke. Hrvatska i Senegal će večeras u Osijeku odraditi svoje posljednje provjere prije odlaska u Rusiju i u toj bi utakmici vjerojatno trebali vidjeti postavu koja će istrčati protiv Nigerije 16. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider