Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE BOLJA FORMA

Iskupljenje u predgrađu Madrida: Otkako je Mason Greenwood starter, Getafe ne zna za poraz

Mason Greenwood mjesto za oživljavanje nogometa pronašao je daleko od Manchestera, u španjolskom Getafeu.

Mason Greenwood (Foto: Guliver Images)

Iako ga je sud početkom ove veljače oslobodio optužbi za obiteljsko nasilje, Mason Greenwood postao je persona non grata engleskog nogometa.

Naime, do oslobađajuće presude došlo je nakon što je njegova zaručnica, s kojom je u međuvremenu ponovno stupio u vezu, povukla optužbe za nasilje. Prisjetimo se, godinu dana ranije objavila je audio snimku gdje čujemo kako je Greenwood pokušava prisiliti na seks, nakon čega dolazi do nasilja. 

Sud ga je oslobodio, Engleska mu nije oprostila

Posebno ružno izgledale su fotografije koje je tada objavila i svi su bili sigurni da je njegova nogometna karijera gotova. No, u međuvremenu su oni obnovili svoju vezu pa čak i postali roditelji, što je rezultirali prilikom da se Greenwood vrati nogometu.

Dario Struški VIDEO Fitnes trener iz slobodnjaka zabio jedan od najljepših niželigaških golova u Hrvatskoj divider

Ipak, engleska javnost nije mu zaboravila niti oprostila, tako da su mu vrata prve momčadi Manchester Uniteda zatvorena i odabrana je posudba. Izbor kluba pao je na Getafe, klub u dovoljno jakoj ligi, ali dovoljno daleko od svjetla reflektora. Klub gdje će se u miru moći vratiti nogometu.

I to je napravio na sjajan način. U La ligi je debitirao petom kolu, ulaskom s klupe, a tako je zaigrao i idući susret. Ipak, Getafe je u prvih šest kola upisao tri poraza te osvojio ukupno sedam bodova i Mason je uskočio u udarni sastav.

Podigao momčad kojoj su prognozirali novu borbu za ostanak

Da je to bila dobra odluka, potvrđuju nam rezultati. Otkako Greenwood igra u početnom sastavu, njegova momčad ne zna za poraz, a u tih osam utakmica postigli su devet pogodaka, od čega je Greenwood sudjelovao u pet. Dva je postigao, a triput je asistirao. Posebno dobar bio je u posljednje tri kola, gdje je u svakom sudjelovao u po jednom golu svoje momčadi.

Zanimljivo, u predgrađu Madrida ne igra svoju standardnu poziciju desnog krila, nego je prebačen na lijevu stranu. Promijenio je tako stil, ali ne i ubojitost, talent je i dalje tu.

Alejandro Garnacho VIDEO Ne morate se truditi, ovo je gol sezone: Pogledajte kakve je škarice zabio Unitedov klinac divider

Getafe je tako trenutno na sedmom mjestu La lige i smiješi mu se borba za mjesto u Europi, a 22-godišnji Englez postao im je ključan igrač. Nije loše za momčad kojoj se prognozirala nova borba za ostanak u ligi, koji su prošle sezone izborili u posljednjem kolu.

Neće njegove partije još dugo biti u drugom planu, uskoro će se postavljati pitanje što će biti s njegovom karijerom i ima li šanse vratiti se u Premier ligu ili će Manchester United, s kojim ima ugovor do ljeta 2025. godine, utržiti njegovu vrijednost u neku drugu ligu, možda baš španjolsku.

Sve u svemu, zanimljivo je pratiti njegove igre, a također i situaciju u Engleskoj, jer uskoro će biti jako zanimljivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider