Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rimljani imaju druge ideje

Inter se napokon pokrenuo: 60 milijuna eura za zvijezdu Rome

Nakon što su dugo gledali svoje gradske rivale kako se nemilice pojačavaju za novu sezonu, Inter je napokon spreman krenuti po veliko pojačanje

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok njegov gradski rival Milan nemilice troši, Inter je uspavano krenuo u prijelazni rok. Oba kluba preuzeli su kineski vlasnici, a oni Milanovi zasad su najveći potrošači u Europi. Za oko 160 milijuna eura kupili su gotovo cijelu novu momčad; posljednji je stigao Hakan Calhanoglu koji je već sedmo ovoljetno pojačanje.

Iako su vlasnici oba kluba najavili ulaganja s ciljem povratka u vrh talijanskog nogometa, Inter zasad nije ni blizu gradskog rivala. Njihov prijelazni rok obilježila je trakavica s transferom Ivana Perišića; hrvatski reprezentativac bio je na prodaju zbog financijskog fair-playa, ali nakon što su pregovori s Manchester Unitedom zapeli, Inter je namaknuo potreban novac prodajom nekoliko manje bitnih igrača.

Inter je nakon toga napokon krenuo u akciju i doveo dva igrača: slovački stoper Milan Škriniar stigao je iz Sampdorije za 23 milijuna eura, dok se uskoro očekuje i potpis Borje Valera koji stiže iz Fiorentine za 5,5 milijuna eura.

Napokon se priprema veliki transfer

Prema pisanju Gazzette dello Sport, Inter napokon priprema transfer koji odgovara njihovim visokim ambicijama: spremni su ponuditi 60 milijuna eura za Radju Nainngolana, belgijskog veznjaka Rome, kojeg je novi trener Luciano Spalletti vodio u Romi i o kojem ima jako visoko mišljenje.

''Govorimo o sjajnom dečku i odličnom igraču. Puno je drugačiji nego što ljudi misle'', rekao je Spalletti i dodao da vjeruje u upravu kluba i njihovu sposobnost dovođenja pojačanja.

Nainngolan će biti veliki test uprave Intera: sportski direktor Rome Monchi je, nakon prodaje Rüdigera u Chelsea, najavio da više neće biti odlazaka ključnih igrača i da se Roma okreće kupovini. Roma je ranije ostala i bez Mohameda Salaha koji je otišao u Liverpool, zbog čega bi odlazak Nainngolana bio veliki gubitak.

Upravo je Salah razljutio navijače Rome kada je oproštaj Kevina Strootmana od Rüdigera na Instagramu prokomentirao sa ''sad je vrijeme za Radju.'' Navijači Rome shvatili su to kao indikator mogućeg odlaska u Inter, čiji navijači su oduševljeno pozdravili takvu mogućnost.

Dolaskom svog bivšeg igrača sigurno bi oduševljen bio i Spalletti, koji je najavio i da će pokušati nagovoriti Perišića na ostanak u Interu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider