Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo je tek početak

Veliko pojačanje na putu za Liverpool: Rekordna odšteta za zvijezdu Rome

Transfer o kojem se puno pričalo je pred realizacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi veliki transfer Liverpoola je pred realizacijom – igrač Rome Mohamed Salah u popodnevnim će satima stići u Liverpool gdje će postati prvo ovoljetno pojačanje Jürgena Kloppa.

O ovom se transferu već dugo piše, a prema pisanju engleskih medija on će napokon biti realiziran. Egipatski ofenzivac Salah je trenutno na odmoru u Kairu koji će prekinuti kako bi obavio liječnički pregled i dovršio transfer u redove engleskog velikana.

Procjenjuje se da će Liverpool Romi isplatiti rekordnih 44 milijuna eura nakon što je Roma odbila prvu ponudu koja je iznosila 15-ak milijuna manje. Novi je to rekord Liverpoola nakon što je za Andyja Carrolla platio Newcastleu 41 milijun eura, koliko je vrijedio i dolazak Sadija Manea iz Southamptona. Salah će zarađivati oko 100.000 eura tjedno, a pojačat će ofenzivnu liniju Liverpoola. 

Salah može zauzeti nekoliko pozicija u napadu, a bit će zanimljivo vidjeti kako će ga Klopp uklopiti u momčad Liverpoola. Ljevonogi Egipćanin u karijeri je najčešće igrao na desnom krilu, ali ta je pozicija rezervirana za Manea, tako da će vjerojatno više vremena provoditi na lijevom krilu ili u centralnoj ulozi. Prošle sezone je u Seriji A postigao 15 golova uz 11 asistencija. 

Liverpool sprema još dvije bombe

25-godišnji Salah je prije odlaska u Italiju već igrao u Premierligi: od 2014. do 2016. bio je igrač Chelseaja, ali za londonski klub skupio je svega 13 nastupa, a većinu vremena proveo je na posudbama u Fiorentini i Romi. Karijeru je počeo u El Mokawloonu, a odskočna daska u europskom nogometu bio mu je Basel za koji je igrao od 2012. do 2014. godine.

Ovo je prvo veliko pojačanje Liverpoola nakon što je ranije doveden mladi igrač Chelseaja Dominic Solanke koji glasi za veliku nadu engleskog nogometa. Očekuje se da će Liverpool biti vrlo aktivan ovoga ljeta, a do kraja prijelaznog roka mogao bi čak dva puta postaviti rekord za najveći transfer.

Velika želja Liverpoola je Virgil Van Dijk koji bi mogao koštati čak 70 milijuna eura. Iako se činilo da je taj transfer na rubu realizacije, posao je zapeo kada je Southampton prijavio Liverpool zbog ilegalnog pristupa igraču. Osim njega, na meti Liverpoola je veznjak RB Leipziga Naby Keita kojeg njemački klub ne želi olako pustiti, a eventualni transfer također bi vrijedio oko 60 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider