Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Valverde u problemima

Dobre i loše vijesti za Barcu: Iniesta propušta Chelsea, ali stiže njegov nasljednik

Iniestu čeka poduža pauza nakon kobnog duela sa Šimom Vrsaljkom.

Andres Iniesta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je u derbiju 27. kola i jednoj od ključnih utakmica sezone na svom terenu pobijedila Atletico Madrid s 1:0 i trasirala put prema naslovu prvaka.

No Katalonci iz te bitke nisu izašli bez posljedica. U 22. minuti Andres Iniesta bio je u duelu sa Šimom Vrsaljkom; pretjeranog kontakta nije bilo, ali kapetan Barcelone uhvatio se za zadnju ložu uz bolnu grimasu na licu.

Odmah je bilo jasno da je Iniesta doživio neugodnu ozljedu, a to je i potvrđeno desetak minuta kasnije kada ga je zamijenio Andre Gomes. Prema prvim prognozama koje je objavio Radio Catalunya, Iniesta će pauzirati oko mjesec dana.

Još se čeka služena objava kluba, ali gotovo je sigurno da će Iniesta propustiti uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja koji je na rasporedu 14. ožujka. Ova ozljeda dovodi Ernestea Valverdea u neugodnu situaciju jer Philippe Coutinho nema pravo nastupa u Ligi prvaka, pa će vezni red Barce u uzvratu biti osjetno slabiji. U prvoj utakmici u Londonu bilo je 1:1.

"Novi Iniesta" na pragu Barcelone

No nije sve tako sivo u Kataloniji. Prema pisanju Mundo Deportiva, predstavnici Brazilca Arthura Mela, 21-godišnjeg veznjaka Gremija, nalaze se u Barceloni, gdje bi trebali dogovoriti detalje njegova transfera u redove katalonskog giganta.

Arthur Melo (Foto: AFP) Arthur Melo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Arthur je već dugo na meti Barcelone, a pregovori su i službeno počeli kada su predstavnici Barcelone otputovali u Brazil kako bi dogovorili transfer. Sada su Brazilci uzvratili posjet i očekuje se konačni dogovor: odšteta bi s raznim bonusima trebala iznositi oko 40 milijuna eura, a Arthur bi se Barceloni pridružio za nešto manje od godinu dana, u siječnju 2019. godine.

Centralnog veznjaka Arthura često uspoređuju s Iniestom, a u Barceloni se nadaju da može biti dugoročno rješenje i nasljednik na njegovoj poziciji. Najveću brigu predstavlja njegovo zdravstveno stanje: nije igrao još od studenog prošle godine, ali sljedećeg bi se tjedna trebao vratiti na teren.

Arthur se nada i nastupu na Svjetskom prvenstvu: iako još nije debitirao za Brazil, bio je u momčadi za kvalifikacijske utakmice protiv Bolivije i Čilea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider