Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pratila ih i sreća

Chelsea se napromašivao, a onda se probudio Messi i prekinuo "prokletstvo"

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridgeu nije bilo pobjednika...

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Chelsea i Barcelona su odigrali 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Kako zbog razvoja događaja u večerašnjoj utakmici, tako i zbog činjenjice da će 14. ožujka imati uzvrat na svom Camp Nouu, Barcelona je ta koja može biti zadovoljnija ovakvim rezultatom.

Iako je Barca bila nadmoćna u posjedu lopte teško se je probijala kroz gusti obrambeni zid Chelseaja, pa je ostala bez prave prigode u prvom poluvremenu.

Chelsea je, pak, prijetio udarcima sa vrha kaznenog prostora. Dva puta Eden Hazard, u 5. i 43. minuti, ali trunku neprecizno, te Willian, u 33. i 41. minuti, no oba puta je pogodio vratnicu.

Nakon što je u prvom poluvremenu dva puta pogodio vratnicu s ruba šesnaesterca, Brazilac Willian u trećem pokušaju sa iste distance odlično plasiranim udarcem trese mrežu u 62. minuti za vodstvo Chelseaja.

Christensen počastio Barcu

Barcelonina igra je i u drugom poluvremenu bila jalova, ali spasila ih je greška braniča Christensena. On je iz čista mira uposlio Iniestu na vrhu kaznenog prostora, veznjak Barce se sjurio prema vratima i dao je povratnu loptu za Lionela Messija, koji u 75. minuti pogađa za 1:1.

Chelsea je jedan od rijetkih klubova kojima Messi dosad nije uspijevao zabiti pogodak, trebalo mu je 730 minuta za prvi gol protiv kluba sa Stamford Bridgea. Hrvatski veznjak Ivan Rakitić je u dresu Barce odigrao cijeli susret, a u 29. je dobio žuti karton zbog prekršaja na nezadrživom Willianu.

U ranije odigranim susretima Juventus i Tottenham su odigrali 2:2, Real Madrid je pobijedio PSG 3:1, Manchester City je u Baselu slavio 4:0, dok je Liverpool na gostovanju deklasirao Porto 5:0.

Posljednje dvije utakmice osmine finala na rasporedu su u srijedu, a sastaju se Šahtar - Roma, te Sevilla - Manchester United.

VIDEO ----> CHELSEA - BARCELONA 1:1

CHELSEA: Courtois, Rüdiger, Christensen, Azpilicueta, Marcos Alonso, Fàbregas (Drinkwater, 84), Kanté, Moses, Hazard, Willian, Pedro Rodríguez (Morata 83).

BARCELONA: Ter Stegen, Jordi Alba, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto, Rakitić, Busquets, Paulinho (Vidal, 63), Iniesta (Gomes, 90+2) Messi, Luis Suárez.

STRIJELCI: 1:0 Willian (62), 1:1 Lionel Messi (75).

SUDAC: Cüneyt Cakır (TUR)

STADION: Stamford Bridge

GLEDATELJA: 41.000

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider