Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gužva u sredini

Veliko pojačanje na pragu Barcelone: Stiže nova konkurencija Rakitiću

Predstavnici Barcelone otputovali su u Brazil gdje dogovaraju transfer mladog brazilskog veznjaka.

Arthur Melo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predstavnici Barcelone nalaze se u Brazilu gdje dogovaraju transfer Arthura Mela, 21-godišnjeg veznjaka brazilskog Gremija, piše katalonski Mundo Deportivo.

Arthura se već dugo dovodi u vezu s Barcelonom, a pogotovo nakon što je u javnost procurila njegova fotografija u dresu katalonskog kluba. Sada je posao dobio i službenu notu: u Brazil je otputovao Robert Fernandez, čovjek zadužen za transfere koji je pregovarao s predstavnicima Gremija.

Prema pisanju brazilskih medija, prvi pregovori završili su pozitivnim ishodom. Cijena transfera trebala bi biti oko 40 milijuna dolara kada se ubroje razni bonusi, a Arthur bi se Barceloni pridružio za otprilike godinu dana, točnije u siječnju 2019. godine.

Arthur je dijete Gremija, kao i jedan puno poznatiji Barcin Brazilac – Ronaldinho. Opisuju kao nasljednika Andresa Inieste koji bi po završetku sezone mogao otići u Kinu. U tom bi slučaju Arthur uskočio na njegovo mjesto, ali tek na polovici sezone ako ga Gremio doista zadrži do kraja 2018. godine.

Neovisno o ostanku ili odlasku Inieste, Barca bi ovim transferom dodatno zaoštrila konkurenciju u veznom redu. U zimskom prijelaznom roku stigao je Philippe Coutinho kao najveće pojačanje u povijesti kluba i pojačao već ionako jaku veznu liniju. Dolazak Arthura znači i dodatnu konkurenciju za Ivana Rakitića, ali i više opcija za trenera Ernesta Valverdea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider