Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
600. gol Messija

Barca gazi prema naslovu: Messi golčinom srušio Atletico u ključnoj utakmici sezone!

Barcelona je na svom terenu pobijedila Atletico i vratila se na ugodnu prednost.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U velikom derbiju 27. kola Španjolske lige Barcelona je na Nou Campu slavila protiv madridskoga Atletica s 1:0 i sada na vrhu ima osam bodova prednosti 11 kola prije kraja prvenstva.

Dvoboj koji je mogao spasiti prvenstvo donio je očekivano tvrdu utakmicu, čak i tvrđu nego što se očekivalo, a prevagu i vjerojatni naslov prvaka Barceloni je donio magični potez Lea Messija.

Iz nezanimljivog prvog dijela izdvaja se samo maestralni gol Messija iz slobodnog udarca s 20-tak metara. Argentinac je prebacio živi zid i pogodio sami kut vrata Slovenca Jana Oblaka za svoj jubilarni 600. gol u karijeri. Taj gol je i odlučio pobjednika jer je Atletico u drugom dijelu jalovo napadao i nakraju ostao i bez ijednoga udarca u okvir vrata gola Barcelone.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Katalonce, dok je Šime Vrsaljko kod Atletica zamijenjen u 59. minuti. Jedina loša vijest za Barcu je ozljeda Andresa Inieste.

Barcelona vodi s 69 bodova ispred Atletica (61) I Reala (54), a prednost Barce još je i veća jer će u slučaju istog broja bodova s Atleticom biti bolji jer u međusobnom skoru imaju pobjedu (1:0) i remi (1:1).

U ranijoj utakmici Levante i Espanyol su odigrali 1:1. Domaći su vodili od 55. minute golom Jose Luis Moralesa iz penala sve do treće minute sudačke nadoknade kada je za Espanyol izjednačio Leo Baptistao. Ova utakmica bila je i zadnja za trenera Levantea Juana Muniza koji je dobio otkaz. 

VIDEO --------> Barcelona - Atletico Madrid 1:0

Barcelona - Atletico Madrid {{score}}

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider