Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velikan rekao zbogom

Iker Casillas objavio kraj: Grandiozna karijera velikog vratara koji je osvojio baš sve

Legendarni Španjolac Iker Casillas objavio je kraj karijere...

Buffon i Casillas (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iker Casillas objavio je konačni oproštaj porukom na društvenim mrežama.

"Važna stvar je put kojim putujete i ljudi koji vas prate, a ne odredište na koje vas vodi, jer to dolazi samo radom i trudom. Mislim da mogu bez oklijevanja reći da je to bio put i odredište iz snova", napisao je Casillas.

gol expired Rat Borussije i Bayerna: U Dortmundu poludjeli, "lajavac" iz Münchena zapalio atmosferu divider

Jedan od najboljih vratara u posljednjih dvadesetak godina, po mnogima i najbolji, odlučio je reći zbogom profesionalnom nogometu nakon što je prije 14 mjeseci doživio srčani udar.

Casillas se dobro oporavio, prije nekoliko dana veselo je proslavio osvajanje naslova prvaka Portugala s Portom, no očito i ne dovoljno dobro da nastupi ove sezone. Izgleda da je procijenio da s 39 godina na leđima nema svrhe riskirati.

gol expired Kako je Modrić pokvario planove čudu od djeteta: Luka oduševio i izmiješao Zidaneove karte divider

U doista grandioznoj karijeri osvojio je doslovce sve što se u nogometu može osvojiti. Sa Španjolskom je bio prvak svijeta i dvostruki prvak Europe, a s Realom je osvojio tri Lige prvaka i pet španjolskih prvenstava.

„Sveti Iker“, kako su ga navijači Reala od milja zvali, za madridski klub upisao je 510 nastupa, a za španjolsku reprezentaciju 167. U dresu Reala debitirao je 1999., a za španjolsku reprezentaciju godinu poslije. Drži brojne rekorde koji će teško biti nadmašeni.

gol expired Nadmašio je Messija i Ronalda: Uživa u zasluženom odmoru uz prigodnu tortu i prekrasno društvo divider

Ne možemo reći da s Casillasovim odlaskom završava jedna velika vratarska era jer Buffon je još aktivan, ali može se reći da je Casillas kao malo tko obilježio posljednjih dvadeset godina nogometa u cjelini.

Teško da će bilo koji vratar ponoviti to što je ostvario u karijeri. Mora se puno toga poklopiti, a njemu se poklopilo baš sve: i osobna kvaliteta i kvaliteta momčadi u kojima je igrao. Uz to je bio karakterna pojava, prava persona na golu i izvan njega. Istinski velikan. 

 

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider