Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talentirani Senegalac

Igrao za hrvatskog niželigaša, a sad će na pripreme s Barcelonom: Oduševio je Xavija

Kustošija je ovog ljeta preselila u treći rang hrvatskog nogometa, ali i prodala igrača u Barcelonu.

Mikayil Faye (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Veliki dobitnik ovoljetnih priprema Barcelone mogao bi biti Mikayil Faye, koji je stigao iz Kustošije u transferu vrijednom 5 milijuna eura.

Iako je stigao kao pojačanje za drugu momčad katalonskog diva, Xavi je priključio talentiranog Senegalca prvoj momčadi i koristio ga u paru s Ronaldom Araujom. Iskoristio je šansu i zadovoljio struku, koja ga je uvrstila na popis putnika za pripreme na američkom tlu, gdje će odigrati četiri prijateljska susreta.

Faye se izdvaja dobrim baratanjem lopte, ali i fizičkom snagom koja mu omogućuje da bude dobar branič na zemlji, ali i u zraku, otkriva katalonski Sport koji se kratko osvrnuo na njegov dolazak iz Kustošije.

Marcelo Brozović Brozović izašao iz igre, Al Nassr dobio pet komada: Svi pričaju o Ronaldovoj izjavi nakon utakmice divider

Hrvatski klub nije uspio osigurati ostanak u drugom razredu hrvatskog nogometa, ali utješna nagrada mogla bi im biti financijska i sportska zadovoljštvina Fayeovim uspjehom.

Na ime odštete dobili su 1,5 milijuna eura od Barcelone, a s bonusima taj bi iznos mogao narasti sve do 5 milijuna eura, dok se sa sportske strane mogu pohvaliti činjenicom da su bili usputna stanica na njegovom putu do europskog nogometnog diva.

Luka Modrić Modrić pokazao veliko srce: Sudjelovao na humanitarnom spektaklu pa sve iznenadio u Madridu divider

Sve u svemu, Faye je iskoristio šansu i odsustvo nekolicine braniča, ali teško je vjerovati da će tako skoro zaigrati u prvom sastavu Barcelone. Dobio je poziv za pripreme, a to će mu svakako biti dobra priprema za ono što slijedi, prije ili kasnije.

Nastavi li s ovakvim predstavama, mogli bismo ga gledati u prvoj momčadi Barcelone...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider