Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poslao poruku navijačima

Marseille predstavio Tudora, na jedno pitanje nije htio odgovoriti: "Sve ćete vidjeti"

Igor Tudor je potpisao ugovor s Olympique Marseilleom do 30. lipnja 2024. godine.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Hrvatski strateg Igor Tudor i službeno je predstavljen kao novi trener Olympique Marseillea.

Poptisao je dvogodišnji ugovor, a na klupi će naslijediti bivšeg argentinskog izbornika Jorge Sampaolija koji je uveo momčad u Ligu prvaka, ali i sporazumno raskinuo suradnju zbog neslaganja sa sportskom politikom kluba, odnosno transferima.

Tudor se nije želio previše baviti time, "vruće pitanje" francuskih novinara prepustio je sportskom direktoru Pablu Longoriji.

"Treneru morate dati momčad koja odgovara njegovom stilu igre. S Tudorom želimo igrati odlučno", kazao je sportski direktor pa otkrio čime ih je osvojio hrvatski trener.

Francuze "kupila" sjajna sezona na klupi Verone

Presudna je, dakako, bila sjajna sezona na klupi Verone. Otkako je u rujnu prošle godine preuzeo Veronu, skočili su s posljednjeg na visoko deveto mjesto prvenstvene ljestvice.

No francuske je novinare zanimalo zašto se niti u jednom klubu nije uspio zadržati duže vrijeme. U Veroni je tako izdržao 256 dana, Udineseu 226 dana, Galatasarayju 306 dana, a samo je u prvom mandatu na klupi Hajduka uspio odraditi dvije sezone.

gol expired VIDEO Petković ga je ponizio i uništio, a sad je pred spektakularnim transferom divider

"Nadam se da ću moći odraditi duži mandat na klupi Marseillea", kratko je odgovorio pa se dotaknuo taktike i sustava u kojem će zaigrati njegova momčad:

Tudor želi zabaviti navijače Marseillea

"Ukratko, moj stil nogometa je napadački, intenzivan, organiziran, hrabar, ali ne na štetu obrane. Morate biti dobro organizirani, imati dobru trku bez lopte. Cilj mi je da se ljudi zabave na stadionu, a ne da budu razočarani", kazao je Tudor pa dodao:

"O taktici bi mogli do sutra razgovarati. Svaki trener ima svoje metode, iz nogometne povijesti znamo da je moguće pobjeđivati na više načina. Vrlo brzo ćete vidjeti kako ćemo igrati.

gol expired Superkup Dinamo - Hajduk sudi sudac iz Svetog Ivana Zeline, evo tko će mu pomagati divider

Hoćemo li se braniti s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji, nije važno. Sustavi ne donose pobjede, ima mnogo važnijih stvari od toga", rekao je hrvatski stručnjak.

Na kraju je upitan o ciljevima za narednu sezonu:

"Povijest i veličina kluba određuju ciljeve, a to su svakako pobjede", zaključio je Tudor.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider