Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nadam se pobjedi"

Igor Tudor na sugestiju o smjeni Dalića nakon Eura: "Na ovim razinama ne može trajati vječno"

Igor Tudor prokomentirao je Zlatka Dalića, hrvatsku reprezentaciju i šanse Vatrenih protiv Italije.

Igor Tudor (Foto: Profimedia)

Igor Tudor pretkraj prethodne sezone preuzeo je klupu talijanskog Lazija. Rezultati su bili izvrsni, a izvedbe su se znatno poboljšale u usporedbi s onim što se moglo gledati kada je na klupi bio Maurizio Sarri.

Međutim, Tudor je napustio klub na kraju sezone zbog razmirica s predsjednikom kluba, a sada hrvatski strateg traži novi posao.

"Italija ima znatnu prednost"

U međuvremenu, Tudor je dao kratki intervju za poznati talijanski portal Gazzetta dello Sport u kojem je prokomentirao nadolazeću utakmicu Vatrenih s aktualnim europskim prvacima.

"Kao navijač nadam se da će Hrvatska pobijediti, ali kao trener kažem da Italiji igraju dva od tri rezultata i to je znatna prednost", izjavio je Tudor.

Na sugestiju Talijana kako bi Hrvatska mogla smjeniti izbornika nakon ovog prvenstva Tudor je kazao:

"Znamo da na ovim razinama ne može trajati vječno. Narod razumije da je ova skupina igrača uvijek davala sve za svoju zemlju i spremna je podržati je."

Naravno, Tudorove riječi nisu zlonamjerne, već hrvatski trener ističe kako vrijeme donosi kraj svakom treneru na bilo kojoj poziciji koliko god taj trener bio uspješan.

"Sitnice će odlučiti"

Na pitanje o kvaliteti i iskustvu talijanske reprezentacije odgovorio je:

"U Italiji nema klinaca, odnosno mladih i neprovjerenih igrača, već su to igrači koji su igrali finale Lige prvaka i osvojili Europsko prvenstvo. Kao što često biva, sitnice će odlučiti."

Tudor je intervju zaključio riječima hvale za izbornika talijanske reprezentacije Luciana Spallettija:

"On je jedan od najboljih trenera na svijetu i na taktičkoj je razini vrlo dobar u pripremama utakmica. Često čujem da su potrebne godine da bi se izrazila određena vrsta nogometa: sve je to sranje! Spalletti je vodio reprezentaciju nekoliko mjeseci i igra se odmah vidjela, kao i pobjednički mentalitet."

Hrvatska reprezentacija danas protiv Italije od 21:00 u Leipzigu igra posljednju utakmicu grupne faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvatski navijači Hrvati zauzeli središte Leipziga i žestoko navijaju: Tisuće će pješice na utakmicu, bit će ludnica na stadionu divider

Vatreni Europski gigant poslao poruku podrške Vatrenima: "Vjeruj, Hrvatska!" divider

Navijači Srpski mediji uoči okršaja Vatrenih s Italijom: "Hrvati zatražili pjesmu s provokacijama i ustaškim simbolima" divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider