Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tema broj 1 u Srbiji

Srpski mediji uoči okršaja Vatrenih s Italijom: "Hrvati zatražili pjesmu s provokacijama i ustaškim simbolima"

Uoči odlučujuće utakmice s Italijom jedna od navijačkih pjesama uzrokovala je bijes u Srbiji.

Navijači (Foto: Ante Cizmic)

Hrvatska nogometna reprezentacija danas protiv Italije od 21:00 u Leipzigu igra posljednju utakmicu grupne faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj.

Okršaj Vatrenih s aktualnim europskim prvacima utakmica je dana sudeći po ulozima i reputaciji dviju reprezentacija, a u Srbiji je počela priča o registriranim hrvatskim pjesmama za navijače na utakmici.

Telegraf, jedan od najčitanijih medija u Srbiji, na dan utakmice Hrvatske i Italije objavio je članak s naslovom: "Skandal! Hrvati dostavili UEFA-i popis pjesama za meč s Italijom, a na listi je jedna s ustaškim simbolima".

U članku se navodi:

"Hrvatski navijači u Njemačkoj su podigli atmosferu na Europskom prvenstvu. Međutim, dogodio se skandal.

HNS je dostavio UEFA-i popis pjesama koje bi se puštale prije utakmice s Italijom. Prije utakmica protiv Španjolske i Albanije navijači su se zagrijavali uz nove himne poput Najbolja kad je najteže i Srce vatreno Zaprešić Boysa.

Ostale pjesme koje su se puštale na stadionu uključivale su hitove domaćih izvođača kao što su Mišo Kovač, Doris Dragović, Prljavo kazalište, Colonia, Magazin, Tomislav Ivčić i Dalmatino.

Kontroverza je nastala kada se otkrilo da je na popisu pjesama za utakmicu s Italijom uključena pjesma Marka Perkovića Thompsona Lijepa li si, koja sadrži provokacije i ustaške simbole," piše Telegraf.

Srbija igra svoju utakmicu odluke sutra protiv Danske, što se ne bi dalo pretpostaviti jer na navedenom portalu ova vijest na prvom mjestu sportske rubrike.

Igrač dana Nicolae Stanciu Bivši rumunjski reprezentativac tvrdi: "Zašto riskirati? Remi sa Slovacima je dogovoren" divider

Hrvatska Talijani u strahu uoči Hrvatske: "To su nitkovi istrošeni u tisućama bitaka, a u obrani imaju čudovište" divider

Barnabas Varga Mađarski izbornik: "Varga nije u životnoj opasnosti, ali Euro je za njega gotov" divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider