Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Mi Hrvati!

Hrvati zauzeli središte Leipziga i žestoko navijaju: Tisuće će pješice na utakmicu, bit će ludnica na stadionu

Sinoć je u središtu Leipziga bilo vatreno do sitnih sati. Tisuće hrvatskih navijača okupiralo je Marktplatz i okolne lokale. Nijemci su gledali i samo se smješkali. Bilo im je zabavno gledati lude Hrvate.

Hrvatski navijači (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Pješačkom zonom odjekivale su hrvatske pjesme, palile su se baklje i skandiralo se. Atmosfera je bila odlična, a navijači dosta optimistični uoči večerašnjeg odlučnog sudara Hrvatske s Italijom na Euru.

Cijene su prilično paprene, čaša piva u centru plaćala se šest eura. Na drugim lokacijama je nešto jeftinije.

Luka Modrić neutješan nakon utakmice Šok i tuga u Leipzigu! Hrvatska ostala bez pobjede golom Talijana u 98. minuti! divider

Aplikacijske taksi službe ne rade u Leipzigu, no ima dosta taksija koji ordiniraju po gradu.

Kao i posvuda u Njemačkoj, najjednostavnije je otići na glavni kolodvor, koji je blizu centralnog trga, tamo ćete lako doći do taksija. Noćna vožnja na periferiju grada stajat će vas tridesetak eura.

Hrvatski navijači u Leipzigu VIDEO Pogledajte kako je izgledala cjelodnevnica ludnica u Leipzigu: Hrvati priredili show program! divider

Leipzig ima solidnu tramvajsku mrežu koja je povezana s prigradskim vlakovima i autobusima, tako da je s doista velikog glavnog kolodvora moguće dohvatiti udaljene dijelove periferije, no jasno je da morate i dobar dio puta odvaliti pješice.

Stadion je nekih 2,5 kilometra zapadno od Marktplatza, pa će većina navijača ići pješice u korteu na utakmicu. Očekuje se oko 25 tisuća hrvatskih navijača na tribinama. Talijana će možda biti desetak tisuća. Kapacitet stadiona za Euro iznosi 40 tisuća.

Španjolska Ispunile se crne prognoze: Albanci u odlučujućem okršaju protiv Španjolske B divider

Danas ujutro i popodne nastavila se priča od sinoć. U međuvremenu su pristigli novi navijački kontingenti, a neki će tek stići. Sudeći po navijanju u centru, može se očekivati najbolja atmosfera dosad na tribinama.

Da je veliki broj Hrvata u gradu, lako smo mogli zamijetiti jutros na doručku u našem hotelu, koji se nalazi na istočnoj periferiji grada. Neki su pristigli iz Hrvatske, a neki iz drugih njemačkih gradova.

Hrvatska Talijani u strahu uoči Hrvatske: "To su nitkovi istrošeni u tisućama bitaka, a u obrani imaju čudovište" divider

Većina je ugodno iznenađena urednošću i razvojem grada. Leipzig je fino uređen i izgrađen otkako se Njemačka ujedinila. Vidi se da je puno uloženo. Sve su fasade obnovljene, interpolacija je sveprisutna, voze se dobri automobili.

Zadah socijalizma i Istočne Njemačke gotovo da se ne osjeća.

Hrvatska - Albanija Ako svlada Italiju i završi na drugom mjestu, Hrvatska već sada zna protiv koga će igrati u osmini finala divider

"Ipak se može osjetiti na periferiji i.među ljudima. Zgrade su uglavnom obnovljene ili nove, ali mentalitet ljudi još nije sasvim ispeglan. Plaće su još uvijek manje nego na zapadu Njemačke, standard je još uvijek niži, ali nije više tolika razlika", priča nam IMakedonac koji radi kao konobar u hotelu.

Sve u svemu, hrvatskim navijačima bit će ugodno u Leipzigu. Još samo da Vatreni večeras pobijede Italiju, onda će biti potpuna ludnica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Nenad Bjelica večeras ima povratnički debi na klupi Dinama, u goste im stiže Lokomotiva. Vaša prognoza rezultata?
Danas. 20 sati. Idemo. Pratite borbu na našem portalu. 💪🇭🇷

Tko će koga?
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️