Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva pobjeda nad rivalom

U divljem El Traficu LA FC izborio finale, Zlatan Ibrahimović odigrao posljednju utakmicu?

Los Angeles Galaxy Zlatana Ibrahimovića izgubio je u polufinalu Zapadne konferencije MLS lige, što bi mogao biti i posljednji put da su navijači gledali legendarnog Šveđanina u toj ligi.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Los Angeles FC upisao je prvu pobjedu nad gradskim rivalom Los Angeles Galaxyjem i pritom izborio finale Zapadne konferencije MLS lige. Carlos Vela nadigrao je Zlatana Ibrahimovića u divljem derbiju koji je okončan rezultatom 5:3.

Vela, kojeg je Ibra pokušao osporiti u jednom razgovoru s novinarima, postigao je dva pogotka u prvom poluvremenu za vodstvo LA FC-a 2:0. Pavon je smanjio na samom kraju prvog dijela nakon asistencije Ibrahimovića, da bi na startu drugog sam Ibra zabio za 2:2.

Zid Stjelja (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Lige prvaka nakon 3. kola: Dinamo izjednačen s Realom, Interom, Tottenhamom… divider

U 59. minuti utakmice u igru je ušao Diomande, što se pokazalo kao ključan detalj u nastavku utakmice. Postigao je dva od preostala tri pogotka LA FC-a, te uz veliku pomoć Vele odveo svoju momčad u finale Zapada.

LA FC je franšiza stara tek dvije godine i ovo joj je prva pobjeda u postsezoni, odnosno playoffu. Ovo je isto tako prva pobjeda nad gradskim rivalom u šestoj međusobnoj utakmici koja je u nogometnom svijetu poznata kao El Trafico.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Pucali su zidovi u Pragu, Barci prijeti crni scenarij: Izgubit će silne milijune i vjerojatno Messija divider

Zlatan Ibrahimović odigrao je možda i posljednju utakmicu u dresu Galaxyja, s obzirom na to da je njegova momčad eliminirana, a njegov ugovor s momčadi završio. Spominje se da bi se u siječnju mogao vratiti u Italiju, konkretnije Napoli, čiji je predsjednik otvoreno rekao da bi to jako želio, no vidjet ćemo što će odlučiti uvijek nepredvidivi Šveđanin.

LA FC u finalu Zapadne konferencije igrat će protiv Seattle Soundersa, a pobjednik tog dvoboja igrat će protiv pobjednika susreta između Toronta i Atlante.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider