Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri briljiraju

Analiza Lige prvaka nakon 3. kola: Dinamo izjednačen s Realom, Interom, Tottenhamom…

Nakon lanjskih povijesnih uspjeha u Europskoj ligi, Dinamo ove sezone sjajno igra i u elitnoj Ligi prvaka.

Zid Stjelja (Foto: Dnevnik.hr) (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicom protiv Šahtara, Dinamo je još jednom potvrdio visoku kvalitetu i fantastičan posao kojim je Nenad Bjelica u samo godinu dana Modre pretvorio iz prolaznika u Ligi prvaka u momčad koja se bori čak i za prolazak skupine. Donosimo što Dinamu treba za plasman u osminu finala.

Nakon lanjskih povijesnih uspjeha u Europskoj ligi, Dinamo ove sezone sjajno igra i u elitnoj Ligi prvaka.

Jer Dinamo se nakon 3 kola, dakle, nakon pola odrađenog puta nalazi na drugom mjestu svoje skupine s 4 osvojena boda.

gol expired Prijetnja suspenzijom lebdi nad Dinamovim stadionom: "Ako je vjerovati Bandiću..." divider

Zanimljivo, isti broj bodova kao i naš nogometni prvak imaju i neki svjetski velikani kao npr. veliki Real Madrid, lanjski finalist Lige prvaka Tottenham, te primjerice Inter i Borussia Dortmund.

A ovo je podatak koji će još više istaknuti kvalitetu Dinamovih rezultata. Dakle, više od 6 golova koliko je postigao Dinamo, zabilo je samo 7 od ukupno 32 kluba.

Ukoliko Dinamo u sljedećem kolu, za 13 dana, pobijedi Šahtar na Maksimiru, bit će već jednom nogom u osmini finala koju nikada nije igrao jer će imati bolji međusobni omjer od Šahtara, i Šahtar bi u posljednja dva kola morao uzeti 4 boda više od Dinama. A u 5. kolu gostuju kod Cityja.

Zlatan Ibrahimović zabija u El Traficu (Foto: AFP) Kako je rastući derbi u SAD-u nadmašio čak i NBA spektakl: Zlatanov osobni okršaj protiv velikog rivala divider

I u slučaju povoljnog remija, a to su rezultati 0:0, 1:1, pa čak i 2:2, Dinamo će i dalje imati dobre šanse za prolazak skupine, samo značajno manje. Imao bi i dalje isti broj bodova kao ukrajinski prvak, ali bolju gol razliku. To zapravo znači da bi Modri morali u posljednja dva kola osvojiti isti broj bodova kao i Šahtar.

Poraz bi, pak, Dinamo udaljio od drugog mjesta, ali i dalje postojale šanse. Samo bi sada Dinamo bio u poziciji da mora osvojiti više bodova od Šahtara.

Od ostalih skupina, izdvojili smo tri najzanimljivije. Prva je skupina F, tzv. „skupina smrti", u kojoj je Barcelona prva sa sedam bodova, a Inter i dortmundska Borussia imaju po 4 boda. Nije još ni za otpisati čak ni posljednjeplasiranu prašku Slaviju koja ima jedan bod.

Navijači Liverpoola doputovali u Genk umjesto u Gent (Foto: Facebook) Kakvi "majstori": Navijači Liverpoola umjesto u Genk doputovali u - Gent! divider

Jako je zanimljivo i skupinama H i G, gdje također sve 4 momčadi još imaju mogućnost prolaska dalje. Posebno u ovoj skupini gdje je razlika između vodećeg Leipziga i posljednje Benfice samo 3 boda.

A jako zanimljivo je i u poretku najboljih strijalaca. Naime, vodeći je 19-godišnji Norvežanin Erling Haland, napadač Red Bull Salzburga s - ni manje, ni više - nego čak 6 golova u 3 utakmice. I to prve tri u kojima je igrao u Ligi prvaka. O kakvom se pothvatu radi najbolje će dokazati ovi podaci:

Messi je do brojke od 6 postignutih pogodaka stigao nakon 12 susreta, a Cristianu Ronaldu je trebalo još više čak 32 utakmice.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Pucali su zidovi u Pragu, Barci prijeti crni scenarij: Izgubit će silne milijune i vjerojatno Messija divider

Prvi iza Halanda je Robert Lewandowski s 5 pogodaka, a po četiri su zabili Harry Kane, Raheem Sterling i Serge Gnabry, no i ovdje je Dinamu u samom vrhu jer to treće mjesto najboljih strijelaca dijeli i sjajni Mislav Oršić.

Sve u svemu, Dinamo Nenada Bjelice ispisuje povijest i u Ligi prvaka. Bilo bi odlično za cijelokupni hrvatski nogomet kada bi tako i nastavili.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider