Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
el mundo saznaje

I Marcelo nakon Modrića uplatio utajeni novac, Ronaldo jedini ne želi priznati krivicu

Realovi igrači polako rješavaju svoje probleme sa španjolskim pravosuđem, no Cristiano Ronaldo ne želi priznati utaju poreza, piše El Mundo.

Marcelo i Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski politički dnevnik El Mundo, koji je uz druge ugledne medije iz Europe poput engleskog Guardiana i njemačkog Der Spiegela sudjelovao u objavljivanju dokumenata Football Leaksa, u stopu prati slučajeve nogometnih zvijezda koje su optužene za poreznu prijevaru. Netko je godinama nogometaše u Španjolskoj krivo savjetovao o korištenju računa izvan te zemlje, većinom korištenih za naplaćivanje prava na osobni imidž, i to već neko vrijeme stiže na naplatu.

Znamo kakve su probleme imali mnogi nogometaši Barcelone i Reala. Podsjetimo kako su Lionel Messi i njegov otac i osuđeni. Zvijezda Barce osuđena je čak i na zatvorsku kaznu, ali samo na papiru jer se u Španjolskoj za slične prekršaje ispod dvije godine može služiti uvjetno.

To uzmite u obzir kada pročitate i kako Luka Modrić želi nagodbom s Državnim odvjetništvom izbjeći zatvorsku kaznu. El Mundo piše kako je hrvatski nogometaš uplatio Poreznoj upravi skoro milijun eura, koliko uz kamate duguje španjolskoj državi zbog neplaćanja poreza.

Kao što smo pisali još u utorak, Modrić je time pokazao dobru volju da se cijela stvar riješi, no nagodbe još nema jer je istražni sudac odlučio pričekati da se istraži još jedan navodni Modrićev račun, onaj u poreznoj oazi na britanskom otoku Man.

Marcelo se uspio nagoditi

El Mundo u četvrtak donosi vijest iz svog izvora u Poreznoj upravi, istog onog koji im je javio za Modrićevu uplatu, kako je Lukin suigrač Marcelo također uplatio oko pola milijuna eura. Brazilac se uspio nagoditi s Državnim odvjetništvom i čini se kako je njegov slučaj, za razliku od Modrićeva koji čeka novo ročište, završen.

Marcelo se nada kako će predviđena zatvorska kazna, koja se služi uvjetno, biti minimalna, piše El Mundo. Španjolski dnevnik piše i kako su očito svi nogometaši Reala spremni na nagodbu kojom bi riješili ovo pitanje. Jedini koji nije pošao tim putem jest onaj najpoznatiji, Cristiano Ronaldo.

A njegova je navodna utaja poreza i najveća. Radi se o cifri od skoro 15 milijuna eura u četiri slučaja porezne prijevare, za koju ga optužuje Državno odvjetništvo. Za razliku od ostalih igrača Reala, Portugalac se odlučio žaliti i taj će slučaj još neko vrijeme biti u žiži španjolske javnosti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider