Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrhovni sud odbio žalbu

Messiju potvrđena uvjetna zatvorska kazna od 21 mjeseca

Lionel Messi i njegov otac osuđeni su zbog porezne prijevare u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhovni sud u Španjolskoj dodijelio je 21 mjesec uvjetnog zatvora za najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija zbog utaje poreza. Vrhovni je sud samo potvrdio zatvorsku kaznu u trajanju od 21 mjesec, no španjolski mediji javljaju kako Messijevi neće kaznu služiti iza rešetaka jer po tamošnjem zakonu kazna za slične prekršaje ispod dvije godine se može služiti uvjetno.

Obitelj Messi se teretilo da su utajili 4,1 milijuna eura od poreza u razdoblju između 2007. i 2009. godine. Sud je Leu naredio plaćanje novčane kazne od 2.2 milijuna eura, dok će njegov otac morati platiti 1.5 milijuna.

Tužitelj je tvrdio kako je Jorge Messi osnovao mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode. Napadač Barcelone tvrdi da nije znao što se događa dok on zarađuje igrajući nogomet.

''Igrao sam nogomet, nisam znao ništa o financijama. To ostavljam tatinim menadžerima. Nekad nešto potpišem, ali ne gledam baš detaljno ugovore'', rekao je Messi prije 10-ak mjeseci.

Podsjetimo, poznato je kako su Messijevi već duži niz godina na udaru katalonskih vlasti zbog istrage oko utaje poreza. I nisu oni jedini jer mnogim igračima Barcelone prijeti slično suđenje. Osim Messija, pod istragom su Neymar i Javier Mascherano.

Prije četiri godine Messi i njegov otac već su platili španjolskim poreznicima pet milijuna eura zbog neplaćenog poreza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider