Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zaradio cifru od koje boli glava

Cijeli je život trčao za novcem: Ogroman talent čudne karijere napokon stiže na veliku scenu?

Vrijedio je 50 milijuna eura u doba kada se nije samo tako razbacivalo astronomskim odštetama. Izabrao je lakši put do bogatstva, a sada se s 34 godine napokon želi okušati na najvećoj sceni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Givanildo Vieira de Sousa, poznatiji kao Hulk, brazilski je nogometaš ogromnog talenta - njegovu fizičku snagu, zbog koje je i zaradio spomenuti nadimak, u kombinaciji s tehnikom i ubojitošću pred golom bilo je nemoguće ne primijetiti.

Hulk je na vrhuncu karijere po Transfermarktu vrijedio gotovo 50 milijuna eura, i to u doba kada se klubovi ipak nisu samo tako razbacivali astronomskim odštetama. Nema sumnje da bi se danas za njegove usluge tražilo i 100 milijuna eura.

Ipak, Hulk u tom periodu nikad nije zaigrao za nekog od europskih velikana. Zapravo, njegova karijera od samog početka ima vrlo čudan put.

Još kao 19-godišnjak iz rodnog Brazila zaputio se u Japan. Tamo je tri godine gradio ime, sve dok ga nije prepoznao Porto i doveo u svoje redove. U Portugalu je dosegao status igrača od kojeg se očekivalo da bude velika zvijezda.

Međutim, kada je došlo vrijeme rastanka, u vrhuncu moći, s 26 godina na leđima, odabrao je ruski Zenit. Rusi su platili 40 milijuna eura - bio je to drugi najveći transfer te sezone. Potukao ga je jedino Thiago Silva, za kojeg je PSG platio Milanu dva milijuna eura više.

Pun je ko brod

U Sankt-Peterburgu je proveo četiri godine, a dok se očekivao prelazak u neki od europskih velikih klubova, Hulk je još jednom iznenadio i otišao u Kineski Shangai SIPG.

gol expired Ćana bez mana: Upoznajte djevojku koja uništi protivnice pa vodi emisiju divider

Tamo je zarađivao strašan novac, uzimao je i više od 20 milijuna eura plaće po sezoni. Tako nikada nismo uspjeli saznati kako bi Hulk u vrhuncu karijere izgledao u okršajima sa samom europskom elitom.

Međutim, čini se da to Hulka nikada nije posebno diralo. Brazilac je birao destinacije na kojima se dobro plaća, a nema prevelikog stresa. Bio je kraljevski plaćen u Rusiji, a onda je to u Kini podigao na još višu razinu.

Čini se da je tome došao kraj i da se Hulk napokon, s 34 godine na leđima, želi okušati na najvećoj sceni. Ugovor u Kini mu istječe, a potvrdio je da ne želi potpisati novi.

Ispao od Inieste i želi nazad u Europu

Njegova momčad u ponedjeljak je ispala od Vissel Kobea u Azijskoj Ligi prvaka (2:0, prvi gol zabio je Andres Iniesta). Hulk nije bio ni na klupi, kao ni u tri utakmice prije te, a nakon utakmice oprostio se uz zahvale na Instagramu.

gol expired Skupa zvijezda osramotila se u čarobnoj večeri Hrvatske, a sad želi osvetu: Navijači mu uopće ne vjeruju divider

"Danas napuštam klub koji me je toplo dočekao. Sretan sam zbog svega što su mi navijači dali u ove četiri godine. Hvala upravi i suigračima. Zajedno smo postigli brojne stvari, osvojili prvenstvo i kup. Kao i uvijek, ovdje mi ostaje puno prijatelja. Moje najveće zahvala Shangai SIPG obitelji", napisao je.

Već ranije javno je nagovijestio povratak u Europu. Ugovor mu službeno istječe 1. siječnja 2021.

"Ponude iz nekoliko država u Europi pljušte, a među njima su neki veliki klubovi koji se natječu u Ligi prvaka. Dobio sam ponude i iz Brazila i Kine, ali ne želim tamo", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider