Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sjećate li se te sjajne utakmice?

Skupa zvijezda osramotila se u čarobnoj večeri Hrvatske, a sad želi osvetu: Navijači mu uopće ne vjeruju

Hrvatska je s ukupnih 7:1 nadvisila Slovačku u posljednjim kvalifikacijama.

Reprezentacija Slovačke jedna je od protivnica Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2022. uz Rusiju, Sloveniju, Maltu i Cipar.

Slovaci su stari znanci Vatrenih iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. Protiv viceprvaka svijeta nisu se dobro proveli - bilo je 4:0 za Hrvatsku u Trnavi i 3:1 na Rujevici.

Upravo utakmica iz Trnave bila je ponajbolja izvedba Vatrenih posljednjih godina, a možda i u cijeloj povijesti od osamostaljenja. Slovaci su još i dobro prošli te večeri koliko je prilika imala Hrvatska.

Pamti se kako je Interov stoper Milan Škriniar, igrač vrijedan 50 milijuna eura, izgledao kao potpuni amater pored Brune Petkovića. Dinamov napadač vrtio ga je kao na ringišpilu u svom tek četvrtom nastupu za reprezentaciju...

gol expired Rusi oduševljeni ždrijebom: Izbornik najavljuje naplaćivanje duga Hrvatima, zaboravlja što su Vatreni napravili 2007. divider

Upravo Škriniar oglasio se o ždrijebu.

"Mislim da su protivnici teški, ali s druge strane grupa je prolazna. Opet se susrećemo s Hrvatskom, kojoj moramo naplatiti neke dugove iz prošlih kvalifikacija. Hrvatska je favorit, a ostale momčadi imaju svoju kvalitetu. Bit će teško, ali vjerujem da možemo proći", prenosi Pravda njegove riječi.

Kakva vam je skupina u kvalifikacijama za SP?

Ukupno glasova:

"Hrvatska je favorit, a među protivnicima iz druge i treće jakosne skupine nema velike razlike", rekao je izbornik Štefan Tarkovič.

Slične su reakcije i predviđanja ostalih slovačkih reprezentativaca - Hrvatska je favorit, a s Rusima ćemo se potući za drugo mjesto koje vodi u play-off. Međutim, navijači baš i ne dijele njihovo mišljenje.

Hrvatske reakcije na ždrijeb

Na Pravdinoj anketi tako 35,7 posto ispitanika smatra da će završiti treći, a 34,8 posto da neće uspjeti ni to te da će "potpuno podbaciti." Samo 16,9 posto ih vjeruje da će doći do SP-a kroz dodatne kvalifikacije, a 8,4 da će biti prvi u skupini.

Slična je situacija i u anketi slovačkog Sporta, gdje najveći broj glasača, njih 39,5 posto, smatra da će Slovačka biti tek četvrta, dok ih je 25,2 posto odabralo opciju da će biti treći.

Slovačka se na kraju kroz dodatne kvalifikacije plasirala na Europsko prvenstvo. Vidjet ćemo već tamo je li pesimizam slovačkih navijača opravdan.

Hrvatski put na svjetsko prvenstvo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider