Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pozivaju na osvetu

Rusi oduševljeni ždrijebom: Izbornik najavljuje naplaćivanje duga Hrvatima, zaboravlja što su Vatreni napravili 2007.

Rusima je teško pao poraz na Svjetskom prvenstvu od Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom u kvalifikacijskoj skupini H za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, odlučio je virtualni ždrijeb u Švicarskoj.

U europskim kvalifikacijama sudjelovat će 55 reprezentacija koje su podijeljene u 10 skupina - pet skupina s po pet reprezentacija te pet skupina s po šest ekipa. Pobjednici odlaze direktno na prvenstvo, a deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije.

Zastava Kosova (Foto: AFP) Čudna situacija: Kosovo u grupi ne priznaje nitko osim Švedske, a Srbija ga izbjegla manevrom divider

Hrvatska je favorit svoje skupine, a ponovno će igrati protiv Rusije, koju je pobijedila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Izbornik Rusije Stanislav Čerčesov zadovoljan je ždrijebom i kao da je jako htio Hrvate.

"Hrvatska nam je dužna i moramo vratiti taj dug. Znam da ima novu reprezentaciju, puno je majstora otišlo, ali oni koji ušli u momčad igraju u dobrim europskim klubovima i hrvatska momčad je opasna. Ali dobro je da igramo s njima, a ne, recimo, s Njemačkom", rekao je ruski izbornik.

gol expired Marko Pjaca majstorski zabio za Genou, primanje lopte će vas oduševiti divider

Ruski mediji su sretni

Mediji u Rusiji sretni su jer je njihova reprezentacija izbjegla velikane Englesku i Njemačku, ali svjesni su da su Slovačka i Slovenija dobre reprezentacije, dok se s Hrvatskom žele boriti za prvo mjesto.

Rusima je teško pao poraz na Svjetskom prvenstvu od Hrvatske i najavljuju rušenje Vatrenih, no zaboravljaju što je Hrvatska za njih napravila. Izabranici tadašnjeg izbornika Slavena Bilića srušili su Englesku u Londonu i tako joj onemogućili plasman na Euro 2008., a zbog tog rezultata Rusija je prošla na prvenstvo i dogurala do polufinala.

Hrvatskoj u Londonu nije trebala pobjeda, no Vatreni su zasluženo slavili s 3:2.

Kakva vam je skupina u kvalifikacijama za SP?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider