Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katastrofa

Hrvatski nogomet u slobodnom padu: Više nismo ni među 20 najjačih liga Europe

Poljska je preskočila Hrvatsku na ljestvici europskih liga po koeficijentu.

Dinamo (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Dinamova rezultatska kriza se, nakon domaćeg prvenstva, prelila i na Europu. Bio je ovo drugi uzastopni poraz hrvatskog predstavnika u Konferencijskoj ligi, nakon Ballkanija kobna je bila i češka Viktoria.

Poslije ispadanja iz Lige prvaka i Europske lige Modri su imali velika očekivanja od najslabijeg po jačini europskog natjecanja. Plasman u nokaut fazu ne bi smio doći u pitanje, a hoće li to biti šesnaestina ili osmina finala, nije nevažno.

Bilo bi sjajno za Dinamo, ali i hrvatski nogomet, da što duže ostanu u Europi zbog blagajne i koeficijenta. Kad se već dva puta posrnulo u kvalifikacijama, za mnoge je utješna nagrada bila što će Dinamo "bildati" vlastiti, ali i hrvatski koeficijent u najslabijem europskom razredu. 

Sergej Jakirović Može li Jakirović preživjeti četiri poraza Dinama u posljednjih pet utakmica? divider

Ovog puta ždrijeb je bio naklonjen Modrima, izvukli su momčadi s kojima se da igrati, očekivalo se lagano osvajanje prvog mjesta i plasman u osminu finala, no ozračje se vrlo brzo promijenilo. U samo mjesec dana stigli smo od petarde protiv Astane do toga da se Modrima tresu noge na Kosovu.

Dva uzastopna poraza ozbiljno su uzdrmala poziciju trenera Sergeja Jakirovića, ali i koeficijent hrvatskog nogometa koji, čini se, nezaustavljivo pada.

Ispali smo tako iz Top 20 europskih liga, sad su nas preskočili i Poljaci koji su u 3. kolu upisali po pobjedu i remi. Varšavska Legija slavila je u gostima kod Zrinjskog (1:2), dok je Rakow uzeo bod protiv lisabonskog Sportinga (1:1).

Dinamo - Viktoria Plzen Susjedi o novom posrtaju Dinama: "Očaj i muk na Maksimiru. Prijeti im prava katastrofa" divider

Naravno, bilo bi nepošteno svu krivicu svaliti na Dinamo, jedinog hrvatskog predstavnika u Europi, no svi europski posrtaji hrvatske četvorke dolaze na naplatu.

Ove sezone Hajduk je zapeo već na prvoj stepenici, nisu uspjeli zabiti ni pogodak PAOK-u koji se nije činio kao nezaobilazna prepreka. Osijek nije mogao protiv Adane Demirspor, kobna je bila prva utakmica u Turskoj i pet komada u osječkoj mreži, dok su Riječani hrabro pali protiv francuskog Lillea na posljednjoj stepenici.

Uz sve to, i Dinamovu slabiju formu koja dolazi na naplatu protiv europskih protivnika, hrvatski nogomet pada sve niže i niže...

Treba li Dinamo smijeniti Sergeja Jakirovića?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider