Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"udijelite financijsku pomoć"

Hrvatski drugoligaši se oglasili, traže pomoć i otkazivanje sezone: "Na aparatima smo"

Hrvatski drugoligaši smatraju da nema smisla igrati u ovakvim okolnostima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez objavio je početkom travnja plan za nastavak natjecanja za 1. i 2. HNL. Preostale su još dvije mogućnosti – 30. svibnja ili 13. lipnja.

Međutim, drugoligaši sezonu uopće ne žele nastaviti. Svih 16 klubova sastavilo je dopis i poslalo ga HNS-u. Smatraju da nastavak sezone u ovim uvjetima nema smisla i traže da se sezona zaključi, piše Novi list.

''Iako je intencija da se Druga liga smatra profesionalnom ligom, nažalost, u stvarnosti je slika drukčija. Trenutačna situacija iznimno je teška kad je u pitanju opstanak i stabilnost drugoligaških klubova. Međutim, ponajprije i najvažnije, naglašavamo zaštitu zdravlja igrača.

gol expired Potresna ispovijest hrvatskog trenera koji je prebolio koronu: "Izgubio sam 10 kilograma. Zaje*ano je" divider

Kako zaštititi zdravlje igrača, a da pritom ne mislimo isključivo na mogućnost zaraze koronavirusom, uzevši u obzir da jednaku, ako ne i veću prijetnju zdravlju drugoligaških igrača predstavlja ritam utakmica tijekom ljetnih mjeseci, u kojima je potrebna maksimalna skrb, koju, naravno, vodstvo klubova nije u sposobnosti ni financijski, a ni zbog uvjeta na samim stadionima, pružiti zbog novonastale situacije?

Naš je generalni stav da ponovno okupljanje i treniranje igrača nije moguće te da nije u skladu sa zaštitom njihova fizičkog i psihičkog zdravlja koje im želimo pružiti i u regularnim i u ovim izvanrednim uvjetima.

''Dovoljno je istaknuti kako su klubovima, koji u najvećoj mjeri financijski ovise o proračunima lokalnih zajednica, uskraćene financijske potpore koje su nužne za samo poslovanje klubova. Pojedini klubovi imaju solidan broj gledatelja na svojim utakmicama i od njih ostvaruju prihode i smatramo da igranje pred praznim tribinama u drugoligaškim okvirima stvarno nema nikakva smisla.

gol expired Kultni Interov majstor prisjetio se šokantnog gubitka naslova i kobne greške Greška: "Mogao sam ići u Juve..." divider

Rezultat svega toga može biti potpuno ekonomsko uništavanje klubova.
Većina igrača Druge HNL nema zasnovane ugovore s klubovima za koje igraju, čime strepe za svoju budućnost u ovom kriznom vremenu. Apsolutno smo svjesni situacije koja djeluje na globalnoj razini i pohvalno je da je HNS donirao sredstva bolnicama, no drugoligaški klubovi također su na aparatima te ako smatrate da je nastavak natjecanja sezone 2019./2020. neophodan, udijelite financijsku pomoć klubovima kako bi se osigurala stabilnost određeni period. Pomoć nam je sad više nego ikad potrebna, bilo natjecanje nastavljeno ili prekinuto.

Ovim putem predlažemo sljedeće: iskoristiti nadolazeći period na način da ne obvezujemo Drugu HNL na nastavak natjecanja, nego na pripreme klubova te vrijeme pripreme igrača za predstojeću sezonu 2020./2021.'', prenose njihov dopis.

Josip Brekalo za Dnevnik Nove TV o nastavku Bundeslige

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider