Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povijest je mogla biti drugačija

Kultni Interov majstor prisjetio se šokantnog gubitka naslova i kobne greške Greška: "Mogao sam ići u Juve..."

Čuveni bivši nogometaš osvrnuo se na šok koji se i danas pamti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alvaro Recoba bio je pravi romantičarski velemajstor nogometa – old school igrač koji izgleda kao da ste ga pokupili na lokalnom igralištu; kojem težak rad i trening možda nisu omiljene aktivnosti, ali zato će riješiti utakmicu potezom, fintom, slobodnjakom s 30 metara.

Čak i njegova supruga javno ga je nazvala pomalo lijenim, a suigrači iz Venezije, gdje je bio na posudbi kad je tek stigao u Italiju, poklonili su mu sat kako bi nekad možda stigao na trening na vrijeme. Britanski The Guardian svojevremeno ga je nazvao ''najboljim svjetskim skoro velikim igračem''.

''On je pomalo kao Inter – uvijek iznenadi. Znao je biti lijen, ali mogao je i napraviti stvari koje nitko prije nije vidio", opisao ga je dugogodišnji Interov predsjednik Massimo Moratti.

Greška Vratislava Greška koja se pamti

Sve je to bio kultni Urugvajac Recoba, omiljen među navijačima Intera, ali i fanovima nogometa općenito. Tko zna kakve visine je mogao dostići da je nogomet shvaćao malo ozbiljnije, ali i ovako je imao bogatu i trofejnu karijeru koja uključuje dva naslova prvaka Italije. Vrlo lako je u kolekciji mogao imati i treći, ali Inter je – baš kako je to opisao Moratti – 2002. izgubio titulu na šokantan način kakav se rijetko viđa.

Paulo Dybala (Foto: AFP) Novi šok iz Italije: Zvijezda Juventusa po četvrti put pozitivna na koronavirus, iako nema simptoma divider

Inter je tada uoči zadnjeg kola i gostovanja kod Lazija imao bod prednosti nad Juventusom. U odlučujućoj utakmici Inter je dobro počeo – vodili su 1:0 i 2:1 nakon što je Lazio izjednačio.

Međutim, tada je uslijedila greška Vratislava Greška, slovačkog beka koji je u toj utakmici opravdao svoje prezime. On je glavom savršeno poslužio Karela Poborskog, koji je izjednačio, a do kraja je Lazio, koji se borio za Kup UEFA, otklonio sve napade Intera i postigao još dva gola za pobjedu 4:2. Titula je otišla Juventusu, a Recoba se svega prisjetio u razgovoru za Interov navijački You Tube kanal Mario Inter.

"Greškova greška? Ne, to je greška svih koji su bili na terenu. Ne može se kriviti jednog igrača", rekao je.

"Imao sam bolju karijeru nego što sam zamišljao kao dječak"

"Počeli smo sjajno, igrali dobro i vodili 2:1, trebali smo napraviti i više. Onda se dogodila ta nesretna greška za 2:2, a 3:2 je bio težak udarac", prisjetio se.

gol expired Okršaj teniskih ljepotica pripao našoj Donni: Genie poručila da to više nikad neće igrati divider

Recoba je kao član Intera proveo većinu karijere, ukupno 11 godina. Jedan od dva naslova prvaka Italije osvojio je za zelenim stolom, 2006. kada je Juventus izbačen u Serie B. Tamo se lako mogao naći i Recoba, koji je kao mladi talent mogao birati između Intera i Juventusa.

"Dok sam bio u Nacionalu, agent mi je ponudio dvije opcije: Inter ili Juventus. Bio sam dijete, imao sam 20 godina. Nisam znao kamo idem. Kad sam stigao u Inter, našao sam se u potpuno drugom svijetu. Imao sam veliku odgovornost prema navijačima i igrao sam s mnogim velikim igračima. Nikad nisam zamišljao da ću imati takvu karijeru, ispalo je bolje nego što sam zamišljao kao dječak", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider