Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
okupljanje nakon 4 mjeseca

Vatreni započinju s pripremama za obranu svjetskog srebra: Dalić će imati slatke brige

Hrvatska reprezentacija okupit će se u ponedjeljak i započeti svoj kvalifikacijski put prema Svjetskom prvenstvu.

Klupski nogomet sljedećih 10-ak dana prepustit će mjesto reprezentativnom. Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak se, nakon 4 mjeseca, ponovno okuplja u Zagrebu i kreće u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Već u srijedu čeka nas gostovanje u Sloveniji, a potom dvoboji s Ciprom i Maltom na Rujevici. Sve utakmice moći ćete pratiti na Novoj TV.

Za razliku od jesenskih pretumbacija u momčadi zbog brojnih izostanaka, trenutačno je Zlatko Dalić ostao samo bez ozljeđenog Ante Rebića. Krilo Milana i reprezentacije propušta Sloveniju, Cipar i Maltu.

No vidjeli smo da je Mislav Oršić u formi života, a Brekalo se standardizirao u Wolfsburgu. Bit će to slatke brige za Dalića, a tu je još i Kristijan Lovrić.

U ponedjeljak nakon testiranja znat ćemo kakva je situacija sa Perišićem i Brozovićem, nadajmo se da će senatori biti na raspolaganju.

Kapetan Luka Modrić bio je igrač tjedna u Ligi Prvaka, i igra jednu od najboljih sezona u Realu.

gol expired Igrač Gorice doživio dvostruki prijelom potkoljenice: Odmah će biti operiran divider

"Jako zanimljiva skupina, mislim da smo dobro prošli. Neupitno je da smo broj 1 reprezentacija u skupini po kvaliteti. Po iskustvu, velikin natjecanja zadnjih 15 - 20 god. Super je što imamo Ruse, Slovake i Slovence podjednake kvalitete iz razloga što će si međusobno otkidat bodove", rekao je stručni sukomentator Nove TV Aljoša Vojnović.

Od ovog klizećeg starta protiv Engleske na Wembleyju nismo gledali Šimu Vrsaljka u reprezentaciji, a umeđuvremenu se nitko nije nametnuo kao prava zamjena. Bek Atletika nije zaigrao dvije i pol godine za Vatrene zbog brojnih problema s ozljendom koljena. I očekuje se kako će konačno krenuti u prvih 11.

"Šime se vraća i to je veliki dobitak za reprezentaciju. Sve ono što mogu reć je da želim da ostane zdrav. Nije da nemamo drugih opcija na desnom beku, neki su opravdali povjerenje. Ali s njim imamo dimenziju više, za neki veliki rezultat kojem se nadamo on je jedna od ključnih figura", smatra Vojnović.

Jan Oblak vrijedi 90 milijuna eura, a ostatak slovenske reprezentacije - 45 milijuna. Takav je odnos snaga u reprezentaciji Matjaža Keka. U kojoj Osijekov Bohar ima također zapaženu ulogu.

"Po meni u cijelim kvalifikacijama ovo nam je najteža utakmica. Susjedski derbi, tradicionalno neugodan za svakog, trener Matjaž Kek. Oni će izaći na teren kao bijesni psi, i mislim da je ta ekipa na način na koji je formirana primjer ekipe koja nama najmanje leži", kazao je Vojnović.

Domagoj Vida bio je strijelac za Bešiktaš u derbiju protiv Galatasaraya. Dominik Livaković je zaustavio Garetha Balea i u Osijeku i na Maksimiru. Jedinica Dinama i reprezentacije je također u sjajnoj formi, a jednu od glavnih uloga u Chelseaju ima i Mateo Kovačić.

Definitivno Vatreni na ovo okupljanje dolaze sa puno aduta. Neka neupitnu kvalitetu isprati i rezultat.

gol expired Petković odveo Dinamo do pobjede, utakmicu obilježila teška ozljeda igrača Gorice divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider