Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
prva postaja - slovenija

Dalić okuplja viceprvake svijeta u ponedjeljak: Kreće lov na Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Hrvatska nogometna reprezentacija, svjetski viceprvak, okupit će se u ponedjeljak u Zagrebu uoči tri kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija okupit će se u ponedjeljak u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Podsjetimo, svjetski doprvaci će vizu za Katar loviti u skupini H u kojoj su još Rusija, Slovačka, Slovenija, Cipar i Malta, a samo će pobjednik skupine direktno na SP zajedno s pobjednicima preostalih devet skupina.

Deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije. U play-offu će se dijeliti još tri karte za World Cup, a 12 reprezentacija će biti podijeljeno u tri skupine sa po četiri reprezentacije. Bit će to format kao i u play-offu za Europsko prvenstvo s polufinalima i finalima u svakoj od tri skupine.

gol expired Šok koji je dodatno potresao Juventus: Davljenik slavio u Torinu, nada za obranu naslova je nestala divider

Hrvatska reprezentacija kvalifikacije otvara gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije 24. ožujka, a potom je čeka dvostruki program u Rijeci - 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte.

Okupljanje reprezentacije je u ponedjeljak u zagrebačkom hotelu Capital, a istog će dana "Vatreni" trenirati u 18.00 sati na stadionu Hitrec Kacian.

U utorak će odabranici Zlatka Dalića autobusom krenuti prema Ljubljani gdje će u 16.30 trenirati na stadionu Stožice. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.45 sati, a nakon susreta će momčad krenuti u Opatiju gdje će boraviti za iduća dva ogleda.

Otvaranje kvalifikacija za SP propustiti će napadač Milana Ante Rebić zbog ozljede mišića, a umjesto njega izbornik Dalić je pozvao napadača Gorice Kristijana Lovrića koji će tako prvi puta biti član momčadi najboljih hrvatskih nogometaša.

gol expired Odbrojavanje je započelo: Stipe Miočić ima poruku za sve koji misle da će Ngannou pobijediti divider

Osim Rebića još uvijek je upitan nastup Marcela Brozovića i Ivana Perišića obzirom da su četvorica njihovih klupskih suigrača pozitivni na koronavirus zbog čega su lokalne zdravstvene vlasti preporučile Interu da ne dozvoli odlazak svojih nogometaša na reprezentativna okupljanja.

Zanimljivo, Dalić bi mogao ostati i bez pomoćnik Ivice Olića koji je prema pisanju ruskih medija, dobio ponudu za poziciju trenera moskovskog CSKA. Dosadašnji trener Viktor Gončarenko je nakon serije loših rezultata na izlaznim vratima i Rusi pišu kako je posao ponuđen Oliću koji je od 2003. do 2007. uspješno igrao za moskovski klub.

Olić je u dresu CSKA upisao 118 nastupa postigavši 43 gola. Osvojio je tri ruska naslova, dva Kupa, dva Superkupa, te Kup UEFA 2005.

gol expired Zubčić završio sezonu kao peti skijaš na svijetu: Pintauraultu Veliki kristalni globus divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider