Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka za prestižnu nagradu

Novo priznanje za hrvatski nogomet: Imali smo tri igrača među 100 najboljih u Europi, a dva još uvijek igraju u 1. HNL

Nagradu za najboljeg mladog igrača osvojio je Pedri, a Hrvatska je imala tri kandidata.

U Prvoj HNL igraju dvojica od trojice naših mladih talenata koji su bili nominirani za ovogodišnju nagradu Golden boy koja se dodjeljuje najboljem mladom nogometašu svijeta.

To su Stipe Biuk i Antonio Marin, a treći je Joško Gvardiol. On je i najdalje dogurao, a naslov je otišao u ruke Barcinog čuda od djeteta, Pedrija.

Pedro Gonzalez Lopez, poznatiji kao Pedri, postao je punoljetan prije točno mjesec dana, a sada je epitetu španjolskog čuda od djeteta i nositelja budućnosti Furije, dodao i službeni naslov najboljeg mladog igrača svijeta

Ovo su samo neki od prijašnjih osvajača Golden boy nagrade: Rooney i Messi su bili među prvima, a od mase igrača koji su postali prave, svjetske zvijezde valja izdvojiti Pogbu, Mbappea i Haalanda.

Nenad Bjelica Nastavlja se napeta borba za vrh u 1. HNL: Bjelica tvrdi da Osijek nije favorit "Ni po čemu se ne možemo mjeriti s njima" divider

Imala je Hrvatska svoje predstavnike na listi nominiranih i ove godine. Od njih ukupno trojice, među 100 najboljih ušli su Stipe Biuk iz Hajduka te Antonio Marin, nogometaš Dinama na posudbi u Šibeniku.

Mate Bilić, pomoćnik izbornika U-19 reprezentacije, ističe koliko je važno uopće biti na popisu nominiranih.

"Ima veliki odjek u europskom nogometu jer se radi o mladim nadama koji su već nositelji ili su odigrali vrlo važne utakmice u svojim klubovima, tako da im daje jednu tržišnu vrijednost i daje im jedan podstreh za daljni rad."

Najdalje je dogurao Joško Gvardiol koji je uvršten među 40 najboljih, a s obzirom da će još 2 godine biti u konkurenciji, možda mu budućnost nosi još ozbiljniju kandidaturu.

gol expired Hoće li se Dinamu osvetiti kalkuliranje protiv Genka ili Modri nemaju snage? Teže je uzeti bod West Hamu u Londonu… divider

"Njegova kvaliteta će polako ići još prema gore, napredovat u svom klubu, a Golden boy, ako dođe, dobrodošao, ali bitno je da on nama služi u našoj reprezentaciji, što je i pokazao i svaka mu čast na tome", kaže Bilić.

Čast da budu stavljeni na popis 40 najboljih posljednjih godina imali su još Brekalo, Kovačić, Rebić, Pjaca i Moro, sve igrači koji su već napravili velike karijere, ali i Ante Ćorić, te Alen Halilović koji nisu još ispunili svoj dosegnuli potencijal.

gol expired Pogledajte što je Arijan Ademi učinio po izlasku s terena: Dokazao da je pravi kapetan, a Boysi ga nagradili ovacijama divider

"Trebamo bit ponosni i sretni, i gurati ih još više. Moramo ih pripremati za europski nogomet", rekao je.

A kako sada stvari stoje, i u A selekciji, i u mladoj vrsti, pa i u 1. HNL, stasa veliki broj talentiranih nogometaša, pa je pogled u budućnost zaista optimističan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider