Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravi dvoboj

FOTO Italija se trese: Hrvati izvukli svog aduta u ratovima hrane uoči odlučujuće utakmice

Ratovi hrane u Njemačkoj dobili su novo izdanje uoči odlučujuće utakmice Vatrenih s Italijom.

Hrvatski navijači (Foto: Ante Cizmic)

Na europskim prvenstvima UEFA se obično brine zbog sukoba navijača, osobito kada igraju Englezi protiv Nijemaca ili međusobno slavenski narodi. Tada obično šalju veliki broj policajaca na ulice kako bi održali red. 

Ovogodišnje prvenstvo u Njemačkoj pokazalo je drugačiji trend jer se umjesto šakama navijači bore zaštitnim specijalitetima svojih zemalja.

Sve su započeli Švicarci, koji su na utakmicu protiv Mađarske donijeli transparent s natpisom "Fondue je bolji od gulaša". Isti dan Albanci su pred talijanskim navijačima lomili špagete, a Talijani su im uzvratili na utakmici transparentom "jedi pastu, trči brže."

Na susretu Poljske i Nizozemske Poljaci su izvjesili transparent s porukom "kobasica je bolja od gaude", dok su dan poslije Austrijanci sve zaokružili transparentom "šnicla je bolja od bageta."

Trend se nastavio i na odlučujuću utakmicu protiv Italije koju Vatreni večeras igraju u Leipzigu.

Janje v tjestenina Janje v tjestenina (Foto: Ante Cizmic)

Transparent šalje jasnu poruku: "Janje je bolje od tjestenine". Teško da će se Talijani složiti s tom izjavom, a slijedi vidjeti koji su nadolazeći okršaji specijaliteta na Europskom prvenstvu.

Ivan Perišić i Luka Modrić Poznati Španjolac otkrio: "Luka Modrić neće završiti reprezentativnu karijeru poslije Eura" divider

Igor Tudor Igor Tudor na sugestiju o smjeni Dalića nakon Eura: "Na ovim razinama ne može trajati vječno" divider

Hrvatski navijači Hrvati zauzeli središte Leipziga i žestoko navijaju: Tisuće će pješice na utakmicu, bit će ludnica na stadionu divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider