Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Hrvati briljiraju u Nizozemskoj: Dvojica izabrana u momčad kola

Hrvatski ofenzivni vezni nogometaši Alen Halilović (27) i Luka Ivanušec (24) izabrani su u najbolju momčad četvrtog kola nizozemskog prvenstva nakon zapaženih nedjeljnih nastupa za Fortunu Sittard i Feyenoord.

Josip Šutalo i Luka Ivanušec (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Halilović je s nekoliko atraktivnih driblinga, guranja lopte kroz noge protivnika i dugim proigravanja suigrača predvodio Fortunu koja je odigrala 0-0 s favoriziranim Ajaxom. Fortuna, koja je i dalje bez poraza, nije iskoristila jedanaesterac dosuđen u prvom poluvremenu.

Mihael Žaper VIDEO Transfer-saga je gotova: Na Poljud sletjelo dugoočekivano pojačanje! divider

Hrvatski stoper Josip Šutalo (23), koji je prošli mjesec došao iz hrvatskog prvaka Dinama, nosio je oko ruke kapetansku vrpcu Ajaxa. Trener mu je u debiju ukazao tu čast jer u momčadi nije bilo trojice amtualnih kapetana.

Nekadašnji Ajaxov veznjak Rafael Van der Vaart, komentator na nizozemskoj televiziji, nakon susreta je čestitao Haliloviću.

"Dobro odrađeno", istaknuo je Gerry Hamstra bivši direktor Heerenveena, kluba u kojem je Halilović igrao od 2019. do 2020.

"Ljudima je drago zbog tebe. Lijepo je to za vidjeti", poručio mu je Hemstra.

Bad Blue Boys Oglasili se Bad Blue Boysi: "Barišić je pogazio svoju riječ" divider

Halilović, koji je nakon odlaska iz Rijeke u siječnju bio bez kluba, u udarnoj je postavi Fortune s brojem 10 na leđima, a cilj mu je tako odigrati 30-ak utakmica ove sezone.

Ivanušec, koji je prošli tjedan prešao iz Dinama u nizozemskog prvaka Feyenoord, asistirao je za pogodak u svom prvom nastupu.

Feyenoord je s 5-1 slavio na gostovanju kod Utrechta a hrvatski reprezentativac je dodao loptu za vodstvo od 2-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider