Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajno predstavljanje

VIDEO Transfer-saga je gotova: Na Poljud sletjelo dugoočekivano pojačanje!

Hajduk je i službeno, kao svog novog igrača, predstavio Mihaela Žapera.

Galerija Mihael Žaper Mihael Žaper Mihael Žaper Mihael Žaper

Napokon je okončana transfer-saga. Mihael Žaper je novi igrač Hajduka.

Bivši kapetan Osijeka potpisao je ugovor do 2028. godine, nosit će dres s brojem 6 i odmah se priključuje treninzima prve momčadi.

Cijelu dosadašnju seniorsku karijeru Žaper proveo je u Osijeku u čijim je redovima upisao preko 160 službenih utakmica, uključujući 15 za drugu momčad. U prošloj sezoni je bio kapetan prve momčadi Osijeka, a nastupajući za klub s Drave 18 puta se upisao za u strijelce, dok je 12 puta asistirao suigračima za golove. Za U-21 reprezentaciju Hrvatske upisao je 6 nastupa.

Bio je velika želja Splićana

"Mihael je već duži period naš ciljani igrač i vjerujemo da će biti pojačanje za našu momčad. Pokazao je veliku želju za dolaskom u Hajduk, tu posebno mislim na činjenicu da je odbio bolje ponude kako bi došao u naš klub. Profil je igrača kojem je osnovna pozicija zadnji vezni, odnosno druga "šestica" u paru dva zadnja vezna na poziciji box to box igrača.

Kvalitetno može igrati i na poziciji centralnog veznog, a po potrebi i na mjestu stopera. Dovođenjem Mihaela Žapera našem treneru pružamo mogućnost šireg izbora igrača u veznoj liniji, što nam je nužno za održavanje kvalitete tijekom cijele natjecateljske sezone te ostvarivanje zadanih ciljeva.

S obzirom da je igrač već otprilike tri mjeseca van momčadskog trenažnog procesa i utakmica, treba će mu određeni period za adaptaciju i dosezanje optimalne razine forme", izjavio je po potpisu igrača sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius za službenu stranicu splitskog kluba.

Hajduk dobio slavonski štih

"Fantastičan osjećaj. Drago mi je da će Hajduk dobiti slavonski štih, najprije Filip Uremović pa ja, to tako treba biti, jako sam sretan što se ovo realiziralo. Ovim putem se želim zahvaliti Osijeku, svim ljudima tamo, dijete sam tog kluba.

Veliko hvala svim trenerima, suigračima, čistačicama, svim ljudima koji tamo rade. Sada je došlo vrijeme za ići dalje, ovdje sam došao pomoći ekipi ostvariti ciljeve, kao i svoje osobne ambicije. Stvarno mislim da će ovo biti lijepa priča", istaknuo je Žaper nakon potpisa za Bijele.

Bivši kapetan Osijeka u videu koji je objavio splitski klub predstavljen je uz pjesmu grupe Dalmatino “Dvi sestre blizanke“. Hajduk je videom očito htio pokazati sličnost između Slavonije i Dalmacije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider