Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legendarni nizozemac

Van der Vaart o Alenu Haliloviću u novom klubu: "Puno očekujem od njega"

Halilović je u nedjelju u Rotterdamu odigrao 86 minuta protiv Feyenoorda.

alen Halilović (Foto: Afp)

Bivši nizozemski vezni nogometaš Rafael Van der Vaart izjavio je na tamošnjoj televiziji da puno očekuje od hrvatskog ofenzivnog igrača Alena Halilovića koji je u prvom kolu nizozemskog prvenstva pomogao Fortuni Sittard da odigra 0:0 na gostovanju kod aktualnog prvaka Feyenoorda.

"Fortuna Sittard je obavila lijepe kupovine s novim trenerom Dannijem Buijsom koji se dobro snašao. Štoviše, jako sam znatiželjan u vezi Alena Halilovića", rekao je Van der Vaart u emisiji "Studio Voetbal".

"Radio sam s njegovim bratom Dinom u Esbjergu (kao pomoćni trener od kolovoza 2021. do siječnja 2022.). Alen me također nazvao za savjet. Htio je igrati u Nizozemskoj a Fortuna mu daje priliku da obnovi svoju karijeru", dodao je.

Halilović, 27-godišnji ofenzivni veznjak, došao je prošli mjesec u Fortunu kao slobodan igrač, nakon što je bio bez kluba od siječnja kada je napustio Rijeku. U Fortuni je dobio dres s brojem 10 pa tijekom pripremnih utakmica asistirao za golove i postigao pogodak Millwallu u Londonu.

"Puno očekujem od njega", rekao je Van der Vaart, nekadašnji igrač Ajaxa, Real Madrida, Tottenhama i HSV-a.

Halilović je u nedjelju u Rotterdamu odigrao 86 minuta protiv Feyenoorda.

Nizozemske novine De Volkskrant izvijestile su da je "Fortuna dobila pravu desetku s Halilovićem" te pohvalile njegove dodavanja i prebacivanja lopte se jedne strane terena na drugu. Fortuna u subotu na svom travnjaku dočekuje Almere u drugom kolu nizozemskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider