Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njemu je prekipjelo

Barcina sramota pojačala priče o spektakularnom transferu: Talijanski velikan želi Messija

Svim silama je htio osvojiti Ligu prvaka, ali zapeo je u četvrtfinalu, doživjevši pritom neviđenu blamažu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad su već ostali bez naslova prvaka u Španjolskoj, Lionel Messi i suigrači iz Barcelone svim silama su željeli osvojiti Ligu prvaka.

Njihova nastojanja nasukala su se na hrid na obalama Lisabona gdje su doživjeli povijesnu havariju. Bayern ih je ponizio i osramotio s nevjerojatnih 8:2 poslije kojih dileme nema - Katalonci moraju ići u rekonstrukciju igračkog kadra.

A u sklopu tog redizajna svlačionice moglo bi se dogoditi da ih napusti i - Messi.

Koeficijenti u Cro Betu za UFC 252 Miočić ili Cormier: Koliki su koeficijenti i kakve ishode prognoziraju Zelg i Pokrajac divider

Argentinski čarobnjak je u klupskoj karijeri uzeo sve što je mogao i to po nekoliko puta, ali je želio još jednom otići do kraja u Ligi prvaka i podići legendarni ušati pehar. Sada kada nije uspio, ponovno su se zakotrljale priče da bi mogao napustiti Barcu.

Inzistirao je na dovođenju Neymara, ali...

Naravno, nije tu riječ samo o tom jednom katastrofalnom porazu, razlozi njegova nezadovoljstva su puno složeniji. Mjesecima, a slobodno možemo reći i unatrag-godinu dvije, Messi je apelirao i kod predsjednika Josepa Marije Bartomeu i kod neslužbenog sportskog direktora Erica Abidala da se prva momčad mora pojačati tvrdeći kako će u suprotnom biti nekonkurentni u borbi za osvajanje Lige prvaka.

gol expired Sprema se čistka u Barceloni, ali najveći krivac ostaje: Tri kandidata za novog trenera divider

Messi je puno urgirao za povratak Neymara, tražio je da vrate Brazilca s kojim je svojedobno sjajno surađivao u Barceloni, ali klub nije htio ući u tu operaciju. Istovremeno, spiskane su stotine milijuna eura na brojne igrače od kojih se mnogi nikad nisu do kraja uklopili na Camp Nou pa ne čudi što se Barca sad našla u problemu.

Posebna klauzula piri maštu navijača Intera

Tu bi situaciju, pišu talijanski mediji, mogao iskoristiti Inter. Bivši vlasnik i predsjednika velikana iz Milana Massimo Moratti, koji je u dobrim odnosima s trenutnim vlasnicima Nerazzurra, tvrdi kako Inter ima resurse da dovede Messija na Giuseppe Meazzu.

gol expired Najgori transfer u povijesti? Barca dala 145 milijuna eura za igrača koji ih je pokopao, mogli bi platiti i više divider

U ovom slučaju to znači nekakvu astronomsku plaću jer odštetu ne bi ni morali plaćati ako Argentinac poželi doći kod njih. Naime, u aktualnom ugovoru s Barcelonom, koji traje do 30. lipnja 2021., Messi ima klauzulu prema kojoj može u bilo kojem trenutku otići potpuno besplatno. Inzistirao je na tome prilikom potpisa. Dodali bismo, kao da je znao što budućnost nosi.

Inter bi dakle trebao "samo" ponuditi Messiju adekvatnu plaću i ništa više s Barcelonom ne bi imali. Zasad je cijela priča u domeni nagađanja i to isključivo od strane talijanskih medija. No, nakon što je tri godine zaredom primao bolne udarce (3:0 od Rome, 4:0 od Liverpoola, 8:2 od Bayerna), više ništa nije sigurno.

Lionel Messi, Luis Suarez, Gerard Pique, Arturo Vidal - svi su oni već zagazili u 34. godinu života. Naš Ivan Rakitić i Sergio Busquets navršili su 32, Jordi Alba 31... Koliko god se redom radilo o fantastičnim igračima golemog nogometnog znanja, toliko je jasno da s ovolikim brojem igrača koji su prešli 30. godinu Barca mora, ili bolje reći već je morala, početi razmišljati o budućnosti.

Pogledajte emisiju Lucky Punch: Miočić vs Cormier

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider