Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka

VIDEO HNS prelomio, hrvatski suci na ledu: Ovo će se dogoditi prvi put u povijesti!

Strani suci ove sezone već su sudili dvije utakmice u HNL-u i nisu se baš proslavili...

Po prvi put u povijesti HNL-a derbi susret sudit će strani suci! Čast da na poljudski travnjak u subotu izvede momčadi Hajduka i Osijeka pripast će Cipraninu Antoniju Menelausu.

Plod je ovo suradnje HNS-a i Ciparskog nogometnog saveza o razmjeni sudaca, a u Dnevniku Nove TV prvi čovjek sudačke komisije najavio ju je još u travnju.

Bruno Marić tada je kazao:

"Razmišljamo o tome ne na način da bi mi koristili strane suce, nego da bi napravili poslovnu suradnju s nekim državama koje su nama slične u profilu suđenja.“

Radi li se o susjednim zemljama prvenstveno?

„Pa, ne bih sad htio spekulirat o kojim se zemljama radi", odgovorio je Marić.

Strani suci ove sezone već su sudili dvije utakmice u HNL-u i nisu se baš proslavili. Bugarski suci u susretu između Varaždina i Gorice neopravdano nisu dosudili jedanaesterac za Goricu, dok su s druge strane ciparski suci u susretu između Lokomotive i Varaždina u Kranjčevićevoj oštetili Lokomotivu, tako što su dosudili kazneni udarac za Varaždin.

Ovoga puta od ciparskih sudaca očekuje se puno bolja prezentacija. Mladi Menelaus relativno je nepoznat čak i na Cipru, a otkrio ga je slavni srpski sudac Milorad Mažić, koji odnedavno vodi ciparsku sudačku organizaciju.

Srbin Menelausa vidi kao velik potencijal, čemu u prilog govori i to da ga je uvrstio na međunarodnu listu ciparskih sudaca.

Komisija sudaca HNS-a nakon svakog kola na mrežnim stranicama objavljuje svoju analizu. Tako smo uvidom u nju došli do podatka da je u prvih 14 kola bilo čak 17 sudačkih pogrešaka. Dakle, više od jedne po susretu.

"Ovdje nam je jako važno da čujemo što kažu klubovi", kaže Bruno Marić.

Ne tako davno i sam je priznao je kako domaći suci nisu u najboljoj formi te kako će morati poboljšati svoje izvedbe. U elitnoj skupini HNS ima 11 sudaca - angažman stranca u ovako važnoj utakmici jasna je poruka svima njima da naprosto - moraju bolje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider