Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Digla se prašina

HNS donio odluku koja je razbjesnila Dinamo: Nema zavjere protiv Hajduka, Modri se žale UEFA-i

Najveća prašina podigla se oko razrješenja komplicirane situacije na vrhu juniorske lige...

Hajduk - Dinamo (Foto: GOL.hr)

HNS je prelomio. Kako smo već najavili, Prva HNL se nastavlja, dok su sve ostale lige obustavljene, odnosno zaključene po zatečenom bodovnom stanju, s time što iz Druge i Treće lige nitko neće ispasti. Naravno, klubovi i dalje moraju osigurati licence. Rudeš i Cibalia su u najtežoj situaciji u Drugoj ligi.

Najveća prašina podigla se oko razrješenja komplicirane situacije na vrhu juniorske lige. Hajduk je na prvom mjestu s dva boda više od drugoplasiranog Dinama, no Zagrepčani imaju utakmicu manje (gostovanje u Dugopolju). Već smo pisali da nam se čini kako je majstorica najpravičnije rješenje.

gol expired HNS objavio: Poznat je datum nastavka nogometne sezone u Hrvatskoj! divider

Kako saznajemo, članovi Izvršnog odbora ozbiljno su razmišljali o majstorici, no nakon duge rasprave zaključeno je da bi takva odluka otvorila cijeli niz dodatnih problema.

Zaključeno je da bi sigurno bilo klubova u ostalim ligama koji bi tražili da se i njima odobri slično razrješenje. Ako bi se igrala ta utakmica, zašto se ne bi igrale i neke druge? Ili se prvenstva prekidaju ili nastavljaju. To je bio konačni stav IO-a.

U IO-u su svjesni da takva odluka nije najpravičnija, ali su mišljenja da je u ovom trenutku najracionalnija, potpuno legitimna, u skladu s pravilima i europskim primjerima.

gol expired Bayern dogovorio transfer s najpoželjnijim igračem za iduću sezonu, preostala još samo jedna stvar divider

Mnogi su se jamačno upitali: tko će u juniorsku Ligu prvaka? To je u biti najvažnije pitanje. Poput požara su se proširile glasine da će HNS proglasiti Hajduk prvakom, a Dinamo poslati u Ligu prvaka i tako mu napraviti kompenzaciju.

Sumnje da se nešto kuha u loncu HNS-a nastala su oko jedne naoko sporne točke u dopisu koji je HNS poslao klubovima: Odluka o predstavnicima HNS-a u UEFA klupskim natjecanjima iz liga koje se neće nastaviti donijet će se naknadno.

gol expired Sjećate se ovog? Messi dobio loptu od Rakitića pa uglednog suparnika vratio na tvorničke postavke divider

Međutim, kako saznajemo, nema nikakve pozadinske priče. Ta je točka uvrštena iz jednostavno razloga što svi imaju pravo na žalbu, pa tako i Dinamo. Osim toga, postupak licenciranja još nije završen i ne može se unaprijed znati tko će dobiti licencu. Tek kada sve to bude poznato, HNS će prijaviti klubove za nastup u europskim natjecanjima.

Kako čujemo, u Dinamu su jako ljutiti. Sigurno će se žaliti na odluku HNS-a, a poslat će i prigovor UEFA-i. Ako mu žalba bude odbijena, Hajduk će imati pravo nastupa u juniorskoj Ligi prvaka kroz put prvaka nacionalnih prvenstava, dok će juniori Dinama morati čekati što će napraviti seniori Modrih u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Naravno, uvijek je moguće da se u Kući nogometa predomisle i ponište odluku. Kad je u pitanju HNS, sve je moguće.  

U Hajduku su i dalje mišljenja da bi majstorica bila najbolje rješenje:

„Smatramo da će svaka administrativna odluka biti nepravedna prema jednom od sudionika, te da je najbolje rješenje odigravanje majstorice u trenutku kada se steknu uvjeti za to. Priželjkujemo odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a na za zelenim stolom, odluče o juniorskom prvaku Hrvatske“, izjavio je Boro Primorac, voditelj Hajdukove akademije, a prenosi Dalmatinski portal.

UFC: Povratnik Dominic Cruz želi uzeti svoj pojas

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider