Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
liga 12 iduće sezone?

HNS u utorak odlučuje o sudbini juniora i drugoligaša: Hajduk i Dinamo igraju majstoricu za prvaka?

Dvije su goruće teme sastanka Izvršnog odbora HNS-a koji će se dogoditi ovog utorka.

Domaća nogometna scena s nestrpljenjem očekuju sastanak izvršnog odbora HNS-a u utorak. Dvije su goruće teme: Juniorsko prvenstvo koje se prekinulo pri mrtvoj trci Dinama i Hajduka, te sudbina drugoligaša. Postoji li mogućnost da iduće sezone gledamo i Prvu HNL s 12 klubova?

Hajduk nakon 17 utakmica ima 42 boda, a Dinamo dva manje i utakmicu manje. Prvak juniorske lige ide u juniorsku Ligu prvaka. Iz HNS-a su, kao i iz Dinama, poručili pričekajte utorak.

"U svakom slučaju da se donese odluka na prečac ne može ispuniti sportsku pravdu jer neće biti pravedna niti prema jednima niti prema drugima", rekao je Ivan Kepčija, sportski direktor Hajduka.

gol expired Nešto je mutno u NK Osijeku: Predsjednik tvrdi jedno, igrači drugo, a u konačnici - nitko ne zna ništa divider

Pojavila se informacija da UEFA gleda koeficijent jednakosti. Prema kojem je Dinamo prvak, jer je u manje utakmica osvojio više bodova. No UEFA nam to na naš upit nije potvrdila. Prvake, druge zemlje, proglašavaju na različite načine.

"Njemačka, Francuska, Nizozemska po različitim modelima. Neke gledaju tko je bio jesenski prvak, neke trenutačno stanje na tablici. A neke druge taj matematički izračun", kazao je Kepčija.

Čini se da protiv majstorice bijeli nemaju ništa protiv.

"Takve stvari bi nas veselile, i to bi bio najpravedniji način da se odredi način tko je prvak, ukoliko se natjecanje ne može nastaviti", smatra sportski direktor Hajduka. 

A što ako se odredi da Dinamo mora odigrati samo zaostalu utakmicu s pretposljednjim Dugopoljem?

gol expired Nizozemski izbornik Koeman hitno zaprimljen u bolnicu i operiran zbog srčanih problema divider

"Onda će opet biti suboptimalna, neće reflektirati pravednost natjecanja da se presječe u bilo kojem trenutku. Taj događaj, različit je raspored odigravanja kola i onda hoćeš nećeš tu bi teško bili jednaki uvjeti za sve", zaključuje Kepčija.

Kod drugoligaša jedna sasvim drugačija situacija. Grafit kaže da je Orijent jači od korone. A dokazao je ove sezone da je jači od gotovo svih drugoligaša osim Šibenika. Oni ne žele da se prvenstvo prekine.

"Mi smo bez dugova i skromno vodimo proračun, rekao bi njemačkom rukom predsjednika, a i ja sam dugo živio u Austriji. Problemi su evidentni mnogim drugoligašima, mi nismo podržali prekid prvestva i to ćemo ostaviti HNS-u neka odluči", rekao je Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919.

Predlažu proširenje Prve HNL.

gol expired Sada je jasnije zašto je takva zvijer: "Dnevno pumpa 1000 trbušnjaka i 300 sklekova. 'Potjerao' djevojku kući" divider

"Nezgodno je da netko ispadne iz prve lige, a nije prvenstvo do kraja završeno, a nije ni sportski da oni koji su na vrhu da ne uđu. Liga 12 može donijeti iskorak u hrvatski nogomet."

A oni bi onda preselili kratko na kultni stadion.

"Mi smo prijavili Kantridu kao privremeno rješenje, gradonačelnik Obersnel nam pomaže da Krimeja također uskoro bude prvoligaška."

Sredinom svibnja, točnije 18., bi drugoligaši konačno trebali znati hoćemo li gledati natjecateljski nogomet ove sezone ili ne. Orijentu se ipak igra.

gol expired Sramotni potez NFL zvijezde: Pozvao ljude da ostanu kod kuće, pa s pornozvijezdom partijao na brodu i sve objavio divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider