Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"želimo završiti ligu"

Šuker odbacio ideju proširenja HNL-a: "Liga 10 je pun pogodak"

"Liga 10 je najbolji put", poručio je predsjednik HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudbina mnogih nogometnih liga, pa tako i HNL-a, neizvjesna je zbog pandemije koronavirusa.

Nastavak HNL-a očekuje se 30. svibnja, dok ostala natjecanja idu prema otkazivanju. Druga liga bi zbog toga mogla biti proširena na 18 klubova, odnosno nitko iz nje ne bi ispao. Elitni rang, prema riječima predsjednika HNS-a Davora Šukera, ostaje u istom formatu.

gol expired Kultni klub na rubu propasti: Majstorica za prvaka Dinama i Hajduka diže veliku prašinu divider

"Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti. Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači se dobro razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi i nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu. Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, o EP-u 2024., o SP-u 2026., a Liga 10 je najbolji put. Uostalom, proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati", rekao je Šuker za stranicu HNS-a.

gol expired Poznati nogometaš izazvao skandal u Njemačkoj: Kontroverzni video s BiH legendom u bitnoj ulozi divider

"Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti - povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili 'normalnom' životu. Zdravlje svih aktera nam je na prvom mjestu i stoga blisko surađujemo sa Stožerom civilne zaštite RH te svaki korak povratka nogometu pažljivo planiramo upravo sukladno preporukama Stožera i Vlade RH. Povratak treninzima je bio važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje, poštujući sve smjernice struke kojoj zahvaljujem na velikom doprinosu u uspješnoj hrvatskoj borbi s koronavirusom do sada."

Kako će se odrediti tko je nogometni prvak Hrvatske?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider