Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezaboravni trenutak

Sjećate se ovog? Messi dobio loptu od Rakitića pa uglednog suparnika vratio na tvorničke postavke

Prije pet godina Barca je izborila nastup u svom posljednjem finalu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije pet godina, 6. svibnja 2015., Barcelona je pobijedila Bayern s 3:0 i ukupnim rezultatom 5:2 izborila plasman u finale Lige prvaka.

Kako se u međuvremenu ispostavilo, bio je to posljednji put da su se Katalonci plasirali u završni boj za naslov najboljeg u Europi.

Dvoboj s Bayernom ostao je upamćen po Lionelu Messiju i njegova dva velemajstorska poteza.

Prvi je stigao u 77. minuti kada je konačno probio minhenski bedem i, nakon što je u prvoj utakmici bilo 3:2 za Bayern, doveo Barcu do rezultata koji ju je vodio u finale. Messi je dobio loptu na 20-ak metara, namjestio se na šut i odmjerenim udarcem pogodio između dvojice igrača Bayerna, neuhvatljivo za vratara Manuela Neuera.

Tri minute kasnije, kada su Bavarci pohitali prema naprijed po pogodak koji im je u tim trenucima trebao, dogodio se trenutak po kojem zapravo pamtimo ovu utakmicu.

Ivan Rakitić uposlio je Messija, on je primio loptu, fantastičnim driblingom u trku posložio Jeromea Boatenga na pod i onda lobom prebacio Manuela Neuera za povećanje Barcine prednosti i kraj priče.

"Messi vratio Boatenga na tvorničke postavke", "Messi 'slomio kičmu' Boatengu", bili su neki od komentara na taj briljantni potez argentinskog čarobnjaka.

gol expired Materazzi otkrio kako je došlo do Zidaneova pomračenja uma: Evo što mu je točno rekao divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider