Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznato ime

VIDEO HNS imenovao nasljednika Brune Marića: Francuz postao prvi čovjek suđenja u HNL-u

HNS je izabrao nasljednika Brune Marića na funkciji šefa Sudačke komisije.

Bertrand Layec izabran je za prvog čovjeka suđenja u SuperSport HNL-u!

Hrvatski nogometni savez (HNS) je odlučio da će Layec objediniti funkciju predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a te povjerenika za delegiranje sudaca SHNL-a.

HNS je, kroz suradnju s UEFA-om, dao povjerenje stručnjaku s bogatim iskustvom koji će već obnašao funkciju povjerenika za suđenje u Francuskoj, Belgiji i na Cipru.

Layec iznimno cijeni hrvatski nogomet, a evo što je rekao nakon službenog imenovanja.

"Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na ukazanom povjerenju, vjerujem da ću opravdati očekivanja predsjednika Marijana Kustića i njegovih suradnika i doprinijeti poboljšanju kvalitete suđenja u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa.

Iznimno cijenim hrvatski nogomet, nastojat ću iskoristiti dosadašnje iskustvo te svojim radom biti primjer sucima i ustrajati na njihovom napretku, na zadovoljstvo svih dionika u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi", istaknuo je Bertrand Layec.

Kustić tvrdi da suđenje žele podići na višu razinu.

"Svaki naš potez ide u smjeru povratka povjerenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudaca. Nakon što se uvođenje stranih sudaca u drugom dijelu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove smo se sezone, kako sam već ranije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali gospodina Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Svima nam je u interesu da hrvatsko suđenje podignemo na višu razinu, a vjerujem da će gospodin Layec svojim autoritetom, golemim iskustvom i stručnošću odgovoriti tom izazovu.

Ovom prilikom zahvaljujem i krovnoj europskoj organizaciji UEFA-i na razumijevanju i suradnji proteklih mjeseci na temu suđenja, a plod je te suradnje i Layecova inauguracija. Ima puno povjerenje i potpuno odriješene ruke te njemu i sucima želimo uspješnu sezonu", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić za HNS.

Poljud Na Poljud stigao papir koji su svi čekali: Sada je sve spremno za veliki debi divider

Gennaro Gattuso Gattuso se odlučio na neobičan potez uoči europske premijere protiv Torshavna divider

Dagur Sigurdsson i hrvatski rukometaši Poznati stručnjak tvrdi: Sigurdsson i Hrvati bit će najugodnije iznenađenje u Parizu, čeka ih medalja divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL